Ha én felveszek 1 ft-t hitelt. és nem tudom fizetni. De én azt befektettem egy cégbe aki papíron ígért nekem rá 2 ft-ot. Átverhetem a cégre a kintlévőséget?
A kintlévőséget amit beakarnak rajtam hajtani azt átirányíthatom a cégre akihez befektettem amennyiben ő nem akar nekem fizetni? ( mert ugye alapjáraton a cégtől bejövő pénzből tudnám fedezni).
most direkt csak példa számokat írtam
Hogyan fektetted be egy cegbe? Reszveny vagy kotveny?
A kotvennyel jar szerzodes, kikotik a megigert kamatot es a lejarati idot. Ez egeszen biztonsagos, es eppen emiatt, a kamatok alacsonyak. Altalaban alacsonyabbak mint amit te hitelfelveveskor kapsz... Viszont ebben az esetben elofordulhat, hogy atverheted a kintlevoseget. A jogot nem tudom.
A reszvennyel nem jar szerzodes, azert fektetsz be, mert hiszel abban, hogy a cegnek van jovoje, es profitot fog termelni. Ha rosszul dontesz, elveszited a penzedet, es nem tartoznak neked semmivel.
Hitelt felvenni es befektetni ugy marhasag, ahogy van... Tobb penz abbol lesz, hogy valakinek tamad egy jo otlete, es azt megvalositja. Ha megengeded, hogy hasznalja a penzedet, akkor reszesulsz a sikerbol.
Maskepp mindenki hitelezne mindenkinek, aztan elosztanak a profitot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!