Ha folyószámlahitelem van és megszűnt a munkám ebben az esetben mi van ha nem tudom 1 összegben visszafizetni a banknak a tartozást?
Úgy tudom, hogy van egy olyan szabály, hogy a jövedelem 33%-ánál többet nem lehet levonni - tehát nem a teljes összeget fogják leszedni.
De szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha bemennél az OTP-be és megpróbálnál egyezkedni velük. Az is lehet, hogy lehetne átmenetileg szüneteltetni - kérdezd meg.
2-es vagyok, egy kis helyesbítés: nem kártyát nyitsz másik banknál, hanem bankszámlát és nem javasolnám, mert nem megoldás. Ez Neked lenne többletkiadás, hiszen akkor fizethetnél még egy banknál plusz számlavezetési díjat (havi3-4-500 ft), Ha a számla mellé még kártyát is csináltatsz akkor meg még drágább - ráadásul az OTP, ha akar, úgyis megtalál.
Ne felejtsd el, hogy van az úgynevezett KHR rendszer, a Központi Hitelinformációs Rendszer, ahol nyilván tartják a tartozásodat
"Az OTP-nél amint érzékelik, hogy nem utalnak munkabért a folyószámládra, fel fogják mondani a hitelkeretet és egy összegben követelik majd a pénzt, amit felhasználtál."
Úgy hiszem ez már megtörtént. Én sem ajánlom a sunnyogást, menj be és beszéld meg velük. Ha nem intézkedsz csak kamatozik, majd kiadják végrehajtónak, aki szintén ráteszi a munkadíját és pár hónap alatt lesz 350-400 ezer a 270-ből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!