Mennyi lakáshitelt fizettek? Nekünk 12M Ft svájci frank alapon,35 évre 97. 000. Ft körül van (3 éve vettük fel) és ez egy normál lakáshitel, nincs rugalmas törlesztés meg semmi ilyesmi.

Nagyon magas. Ugyan nem vettük végül fel, mert időben megoldódott a pénzkérdés (megvették az eladó házunkat, így nem kellett átmenetileg hitelből finanszíroznunk a megvásárolandó otthonunkat), de mi 20millióra kb.2,5 éve az otp-től 122.000,-Ft-os írásbeli! ajánlatot kaptunk, szintén chf-re, 25 éves futamidőre.
Körül kellene néznetek és ha találtok jobb ajánlatot, akár a szerződésmódosítási díj megfizetése mellett is érdemes lenne váltani. Egy jó választással súlyos milliókat spórolhattok.

Óvakodj a hitelközvetítőktől!
A bankoknál majdnem mindig alacsonyabb (akciós) az első fél év kamata. Utána ugyanannyi lesz, mint akárhol máshol a piacon. A közvetítő ezzel jól behülyít, neked ki kell fizetni a régi banknál az előtörlesztés költségeit, az új banknál az induló költségeket azért, hogy ő megkapja a jutalékát az új bankodtól! Ez aztán a jó üzlet, csak nem neked!
Köszönöm a válaszokat!
Utolsónak, ige, ismerem ezt az akciós időszakot csak a férjem nem akarja elhinni, hogy így van. Azt hiszem maradunk ahol vagyunk lehet igazából én is csak a futamidőt bántam meg de hátha lecsökkenthetnénk. Majd rákérdezek csak az a baj, hogy most gyeden vagyok és így nem vagyok hitelképes a jelenlegi bankomnál sem. :p

A válasz megírásának időpontja: 03-13 00:22
es választ írtam.
Hiteltanácsadó vagyok és nem kellene általánosítani. Szerintem ha az embernek jó hiteltanácsadója van, akkor rengeteget tud segíteni és miért ne venne valaki egy olyan szolgáltatást, amiért nem fizet többet, mint anélkül, de az élete sokkal egyszerűbb lesz.Jót tesz vele magának és egy másik embernek is, hiszen lesz munkája...
Nem írtam egy szóval sem, hogy érdemes kiváltani.
Az első fél éves kedvezményes időszakot pedig minden esetben elmondom és ha emelkedik, akkor azt is. Nem preferálom a hitelkiváltást és ezt az ügyfeleimnek is minden esetben elmondom, de vannak olyan esetek, ahol az ügyfél ténylefg jól jár vele...
a 35éves futamidőn szerződésmódosítással tudsz csökkenteni. Ennek díja minden banknál más 15-50ezer ft között van.
Én tudom, hogy vannak rendesek is, én még csak olyannal találkoztam.
Én úgy emlékszem, hogy ha futamidőt akarok rövidíteni akkor új hitelbírálat is van( ezért írtam, hogy most nem vagyok hitelképes). Nem jól tudom?
Amúgy Raiffeisen Bank.
Nálunk 2 kereső van,én tp.-en,gyermeket várva...így már nem vagyok elég semmihez,de még kezesnek sem.Emiatt nem tudnánk kiváltani a hitelünket (svájci frank -6,3 m 20 évre..most 70 ezer havi,5 éve van meg.)
A hiteltanácsadó rendes volt,de tenni,javasolni már nem tudott semmit.
Az adós védelmi programmal fogunk most próbálkozni(lehet lecsökkentik a havit és 2 év múlva visszafizetem,vagyis fizetném a tripláját),de az is 20e szerződésmódosítási díj.
Nem marad más,mint úgy eladni a házat,hogy ne kelljen ráfizetni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!