Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamenta lakáshitelt mennyi...

Fundamenta lakáshitelt mennyi időn belül utalták Nektek?

Figyelt kérdés
Eladtuk a házunkat és a vevő így fog fizetni, de nem tudja megmondani hogy kb mikor. Szerinte két hét. Szerintem ez nem így lesz, bár lenne... Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi előre is! :)
2015. aug. 25. 15:06
 1/7 anonim ***** válasza:
A két hét elég valószínűtlen, még abban az esetben is, ha a hitelkérelem elsőre hiánytalanul összeáll és nincs szükség hiánypótlásra. Alapból 30 nap a bírálat, 30 a folyósítás. Ez lehet hosszabb is, ha valami elakadás van (ingatlanvásárláskor ez bizony előfordulhat, elég hozzá egy több tulajdonossal rendelkező ingatlan, ahol a tulajok nem elérhetők, vagy kiderül valami az ingatlanról, pl a tullapon nem szerepel minden, mert olyan épületrész is van, ami az engedély nélkül épült és még sorolhatnám) ilyen esetben minden csúszhat. De ha épp nincs hiteldömping és minden kerek, akkor 3-4 héten belül is el lehet jutni a folyósításig.
2015. aug. 25. 16:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Állítólag ott tart a dolog, hogy minden papír megvan, a közjegyzői csütörtökön lesz kész, azzal együtt csütörtökön postára lesz adva. Ezek után a vevő szerint két hét és folyósítják a pénzt!?
2015. aug. 25. 20:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, úgy már jobban hangzik, ha ilyen stádiumban van, akkor igen,lehetséges két héten belül a folyósítás. Ennek az a feltétele, hogy a kipostázott hitelszerződés mellé elvárt dokumentumokat hiánytalanul és jól kitöltve küldje vissza. Itt most az ő pontosságán múlik csak a folyósítás gyorsasága.
2015. aug. 26. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Én vevőként vagyok most ilyen ügyletben, 15 napot ír Fundamenta onnan, hogy minden papír megvan. Én most 2-án (múlt hét szerdán) postáztam ajánlva elsőbbségivel minden még hiányzó papírt, amit kértek, közjegyzőt még aznap délelőtt tudtam elintézni, mert így kaptam időpontot, meg az ügyvéd is elugrott szabadságra közben, még ő is kellett. Volt még egy plusz köröm egyébként, mert a kapott dokumentumcsomag a postázás közben megsérült, úgyhogy vissza kellett kérdeznem, hogy az az összes-e, amit valóban megkaptam, nehogy amiatt legyen csúszás, hogy valami kipotyogott.

Nálatok van fejlemény? Kicsit előrébb jártok, mint én.

Majd jelentkezem a tapasztalataimmal, de eddig (leszámítva a sérülten érkezett küldemény miatti aggódást) minden simán ment.

2015. szept. 9. 15:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Mi (vagyis a vevő)ott tartunk, hogy minden papír el van küldve, jó is lett, szerződés aláírva, földhivatalban széljegyben behegyezve a jelzálogjog, és hétfőn nézi meg a rendszerbe a fundamenta, bejegyezéstől számítva 15 napon belül fizet. Állítólag!!!??? Majd meglátjuk... Nem tudom hogy 15 nap vagy munkanap, mert nekünk nagyon nem lenne mindegy, minden nap versenyt futunk az idővel. :(
2015. szept. 10. 11:24
 6/7 anonim ***** válasza:
15 munkanap. De ha már minden kifizetési feltétel teljesült, akkor az lehet akár 7 nap is. Drukkolok nektek!
2015. szept. 12. 21:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Tegnap megérkezett a pénzünk :)
2015. szept. 16. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!