A PayPal-tól email-t kaptam. Honnan tudom, hogy hiteles?
Ugyanis más kaptam olyan email-t, melyen megpróbálták szerezni a bankkártyám számát. Nem vagyok jó angolos, egyébként a PayPal-on több éve vagyok regisztrálva, szoktam is vásárolni. Itt amit kaptam: [link]
Megbízható ez a forrás és a megerősítés kérése?
csak annyit kér, hogy a 400forintos próba terhelés mellé kapott 4 jegyű számmal azonosítsd a kártyád.
ne kattints a levélben sehova, lépj be a PP oldalára, és ott végezd el.
Elindítottad valamikor a bankkártyád csatolását és még nem fejezted be. Erről informál az email és arról, hogy hogyan tudod befejezni: a paypal által levont 400 forintos tranzakció közlemény rovatában van a kód, ezt kell beütnöd a paypal oldalán és akkor lesz hozzá csatolva a bankkártyád a paypal fiókodhoz.
"Mondjuk elég furcsa, hogy a tranazkció dátuma 2009-es.": az egy magyarázó ábra, nem a konkrét tranzakció adataival. (Különben ott lenne a kód egyből...)
1. Ha egy email a saját neveden szólít meg, akkor valószínűleg eredeti, mert a milliószámra kiküldött spamek írói természetesen nem tudhatják a neved.
2. Jobban tetted volna, ha kitakartad volna a nevedet a screenshoton, mielőtt ide betetted volna. Feleslegesen ne tegyél ki személyes adatot a netre.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A nevet kitakartam, aztán mégis az első képet tettem fel, amit sajna nem lehet törölni innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!