Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » ​Ha valaki illetéktelenü...

​Ha valaki illetéktelenül pénzt küldött az én PayPal fiókomból valaki másnak, akkor ki tudom nyomozni, hogy ki volt az?

Figyelt kérdés

Valaki illetéktelenül belépett a PayPal fiókomba és 300 dollárt utalt el fiókomból valami francia nevű egyén PayPal számlájára. Szerintem ez kamu név és arra gyanakszom, hogy ez valami magyar bankszámlán landolt. Le tudom nyomozni, hogy hova tűnt a pénzem? Mindez azért történhetett meg, elromlott a laptopom videókártyája és elküldték valahova szervizbe. Csak valamit forrasztani kellett rajta és jó lett. (nem értek hozzá annyira.) A szervizben megjavították, bekapcsolták a gépet és az elmentett jelszavaim segítségével minden regisztrációmhoz hozzáfértek. Reklamáltam a laptopom viszonteladójánál, ahol azt mondták, hogy Ők ezért nem vállalnak felelősséget, mivel a javításokat több külső (szlovák és magyar) cég végzi. Ilyen módon szinte lehetetlen lekövetni, hogy ki, hol és mikor fért hozzá az adataimhoz. A viszonteladó elküldi egy adott szervizbe, ahol többen is dolgoznak (műszerészek, ellenőrök, informatikusok). Szóval nem hiszem, hogy nyomára tudnék akadni a pénzemnek. Esetleg járt már valaki hasonlóan? Tudtok tanácsot adni? Hova tudnék fordulni?

Köszönöm előre is!

Előre is köszönöm!

2015. aug. 7. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Teszel szepen egy feljelentest a rendorsegen, ismeretlen tettes ellen. Felveszed a kapcsolatot a Paypal-lal, es elkered toluk az IP cimeket datumokkal egyutt, ahonnan beleptek a fiokodba. Ezeket a cimeket is csatolod a feljelenteshez.
2015. aug. 7. 09:34
 2/8 A kérdező kommentje:
A rendőrségen voltam csak érdeklődés szinten. De kicsit az az érzésem volt, hogy azt sem tudják, hogy mi az a PayPal... :( Ráadásul a PayPal egy amerikai oldal. Mennyi idő amíg ez lekövethető??? A rendőrség egy belföldi üggyel is sz.rakdik hónapokat. Sajnos nem várok sok jót a magyar rendőrségtől. :( De ennek ellenére én is ezt a megoldást látom. Ráadásul ha valami külföldi egyének ment a lóvém, akkor pláne bottal üthetem a nyomát. Egyre kevesebb esélyt látok rá, hogy visszakapjam a pénzem. :/
2015. aug. 7. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezt jelezd azonnal a paypalnak, ők látni fogják, hogy illetéktelen volt a belépés és visszacsinálnak mindent.

Természetesen jelszót gondolom már változtattál...

2015. aug. 7. 09:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy látják, hogy illetéktelen volt a belépés. Az én gépemről történt, az én böngészőmből, az én jelszavammal. Így akár én is lehettem volna. :( Nagyon kilátástalan helyzet...
2015. aug. 7. 10:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
nyitsz egy disputet pp-n és chargebackelsz.
2015. aug. 7. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem az a fontos, hanem, hogy jelezd PP felé az esetet.

Ha tudod igazolni saját magad (valószínűleg kérik majd) akkor egy sima dispute-al 1-2 héten belül visszakapod a pénzed. Ez a jó a PP-ban!

2015. aug. 7. 10:18
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Jaaaaa, hogy te nem is akarod, hogy valami tortenjen? Az eddigiek alapjan csak a kifogast keresed, hogy miert nem szolsz se rendorsegnek, se paypal-nak. Ehelyett itt p*csogsz nekunk, a tanacsokat fikazod, es szomoru smiley-kat irsz. Sok sikert, biztosan meglesz a penzed. Ha ez segit, egyutterzunk veled mind, es nagyon sajnalunk. Tenyleg.
2015. aug. 7. 13:23
 8/8 anonim válasza:
Normális ember nem tart ilyen külföldi oldalakon százezreket.
2015. nov. 27. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!