Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Felvennétek hitelt magánszemél...

Felvennétek hitelt magánszemélytől?

Figyelt kérdés
Banktól nem tudok felvenni, mert nem vagyok magyar állampolgár. Ettől eltekintve minden paraméterem megfelelő. Itt élek, dolgozom, adózom évek óta, stabil munkahelyem van. Találtam egy hirdetést magánszemélytől. Váltottunk néhány mailt, a kamat még egy kicsit olcsóbb is mint a bankoknál a thm, tehát nem uzsorakamat és 1 000 000 körüli összegről van szó. Állìtólag közjegyző előtt írunk szerződést, amiben benne lesz, hogy a törlesztő a teljes futamidő alatt fix. Ami kicsit fura, hogy még nem találkoztunk, nem beszéltünk telefonon, de első lépés ként utalnom kell egy egyszeri ügyintézési díjat (15 000). Minden más korrektnek tűnik. Soha nem volt még semmilyen hitelem, lehet itt valami rejtett buktató? Van valakinek ilyen típusú kölcsönnel tapasztalata?
2015. aug. 5. 17:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

A hitel felvételhez nem kell magyar állampolgárnak lenned, ha van állandó magyar lakcímed, akkor kapsz hitelt.

Ha a bankok mégsem adnak, annak nem az állampolgárságod az oka, hanem valami itt nem részletezett dolog.

2015. aug. 5. 19:21
 12/18 A kérdező kommentje:
Valóban személyi kölcsönt kértem. Konkrétan az OTP-nél, mert ott van számlám, látják a rendszeres jövedelmem, stb. Konkrétan azt mondta a tanácsadó (úgy, hogy aranykártyás private bankinges ügyfél vagyok ún. "privát banki tanácsadóval), hogy sajnos a magyar állampolgárság elengedhetetlen, mert ugyan lehetsz külföldi, magyar hatóság által kiállított személyigazolvány kell, amit csak magyar állampolgárnak adnak, ugye...ezen még a tanácsadó is mosolygott egy kicsit, hogy ez hogy van...Utána hívtam még CIB és Sberbankot, elmondtam a paramétereim és azt a választ kaptam, hogy minden további nélkül egy magyar adótárs bevonásával...hát köszi...nincs egyéb hitelem, nem is volt soha, tehát más gondjuk nem igen lehet velem, vagy ha igen, csak szóltak volna, hogy mi a baj. Köszi a válaszokat!
2015. aug. 5. 19:33
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
Az a megoldás. hogy ne személyi kölcsönt kérj, hanem ingatlanfedezetes felújítási hitelt. Az kihozható akár 0 kamattal is, ha raksz mellé egy megfelelő összegű, 45 hónapos lakástakarékot.
2015. aug. 5. 19:37
 14/18 anonim ***** válasza:
60%
Magyar személyigazolványa tartósan letelepedett külföldi állampolgárnak is lehet. Nekem is van :)
2015. aug. 5. 19:44
 15/18 anonim ***** válasza:
60%

Én azon felül, hogy sürgősen elfelejteném ezt az embert (mert 100%, hogy átverés) azon kezdenék el aggódni, hogy mennyi személyes adatot adtál meg.

Mert ha eleget akkor simán felesz a nevedre hitelt vele egy haver banki ügyintézőnél vagy egy hamis személyivel...

2015. aug. 5. 19:46
 16/18 A kérdező kommentje:
Hát nagyon remélem, hogy egy scannelt munkáltatóival nem megy sokra, ha mégis, legalább biztosra fogom tudni, honnan fúj a szél. El is mentem bombabiztosan a levelezésünket. 14-es,megírnád kérlek,melyik bank? Én Eu állampolgár vagyok,reg.igazolvány,lakcím , stb. , mégis bohócot csinálnak belőlem 😐
2015. aug. 5. 20:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Hátha valakinek jól jön. Nagy János fiktív mail címen hirdeti magát az illető. Megad egy nevet és szàmla számot, ahova előre kell utalni 15 000ft állítólag közjegyzői díjat. Nagyon gyorsan és készségesen kommunkiál ameddig az a felállás, hogy szó nélkül utalsz. Aztán írtam neki, hogy oké, elfogadom a feltételeket, másnap utalok, de addig küldjön már egy szerződés tervezetet. Érdekes módon soha többet nem jelentkezett. Csak a 15 000 lehúzásra megy. Azért írtam ezt ki, mert én örültem volna, ha anno dob valami találatot a google mikor kerestem, hogy átverés e. Hátha segítek alakinek elkerülni. Gondolom, hirdeti magát más neveken is. Legyen gyanús, hogy aláírásában pl nincs telefonszám, igazából semmi konkrétum róla és tényleg nagyon készséges és meggyőző ameddig játszod a naív másik felet.
2015. aug. 11. 07:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Köszi, de ez eddig is egyértelmű volt.
2015. aug. 11. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!