Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Felvennétek hitelt magánszemél...

Felvennétek hitelt magánszemélytől?

Figyelt kérdés
Banktól nem tudok felvenni, mert nem vagyok magyar állampolgár. Ettől eltekintve minden paraméterem megfelelő. Itt élek, dolgozom, adózom évek óta, stabil munkahelyem van. Találtam egy hirdetést magánszemélytől. Váltottunk néhány mailt, a kamat még egy kicsit olcsóbb is mint a bankoknál a thm, tehát nem uzsorakamat és 1 000 000 körüli összegről van szó. Állìtólag közjegyző előtt írunk szerződést, amiben benne lesz, hogy a törlesztő a teljes futamidő alatt fix. Ami kicsit fura, hogy még nem találkoztunk, nem beszéltünk telefonon, de első lépés ként utalnom kell egy egyszeri ügyintézési díjat (15 000). Minden más korrektnek tűnik. Soha nem volt még semmilyen hitelem, lehet itt valami rejtett buktató? Van valakinek ilyen típusú kölcsönnel tapasztalata?
2015. aug. 5. 17:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem akarna átverni, akkor nem kérné előre az ügyintézési díjat, ráérne akkor, amikor aláírjátok a szerződést. Nem hülye, hogy hitelt adjon neked, csak a fejenkénti 15.000 Ft-ot akarja elvenni.

Ez olyan összeg, hogy a rendőrség csak akkor hajlandó egyáltalán foglalkozni vele, ha minimum kb. 4 átvert "ügyfél" együttesen jelenti fel. (Nem biztos, hogy pont 4, nem tudom, hogy jelenleg mennyi az alsó kárhatár ilyen ügyeknél, 1-2 éve ha jól emlékszem, 50k volt.)

2015. aug. 5. 17:30
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"kamat még egy kicsit olcsóbb is mint a bankoknál a thm"

"Ami kicsit fura, hogy még nem találkoztunk, nem beszéltünk telefonon, de első lépés ként utalnom kell egy egyszeri ügyintézési díjat (15 000). Minden más korrektnek tűnik."

A, tuti megbizhato ajanlat, nincs semmi buktatoja. :D :D :D

2015. aug. 5. 17:30
 3/18 A kérdező kommentje:
Pontosan ezért gyanus nekem is. Megadta a nevét és számlaszámát, tehát elvileg felszívódni nem tud. Kérdés, hogy megéri e neki, hogy fejenként 15 000 ért emberek zaklatják miután átverte őket? Azért csak keĺlemetlen, ha hìvogatnak meg feljentgenek, nem? Én biztosan nem aludnék nyugodtan. Ezért fura nekem, hogy van aki ezt bevállalja. Nem tudom, mit tegyek...
2015. aug. 5. 17:41
 4/18 A kérdező kommentje:
"Nem hülye, hogy hitelt adjon neked, csak a fejenkénti 15.000 Ft-ot akarja elvenni. " Nem "puszira" kértem. Igazoltam felé a jövedelmem. Küldtem neki munkáltatói igazolást(évek óta dolgozom egy multicégnél, 270 ezer a nettóm+cafeteria). Tehát nem a BAR listás, nincs lassan mit enni sem kategória (már bocs, nem akarok senkit megbántani). Lakásfelujítás közepén vagyok, összes megtakarításom benne van, de elszámoltam magam, még kb 1 milla hiányzik, hogy kész legyen... Szóval én igazoltam felé, amit lehetett, viszont benne nem tudom, bízhatok e.
2015. aug. 5. 17:51
 5/18 anonim ***** válasza:
77%

"Igazoltam felé a jövedelmem. Küldtem neki munkáltatói igazolást."

Ne vedd személyes sértésnek, de elképesztően nagy ostobaság, amit csináltál.

Remélhetőleg további infót (születési dátum, anyád leánykori neve, pontos lakcímed, stb.) ne adj ki magadról. Senkinek.

Ha megér neked 15.000 Ft-ot egy ilyen móka, akkor hajrá, de a személyazonosságodat ne add oda mellé, hacsak nem az a célod, hogy valóban bíróságra járkálj.(A személyazonosságlopással a 15.000 Ft-nyi csalással ellentétben fog foglalkozni a rendőrség, ha feljelented az illetőt.)

2015. aug. 5. 17:58
 6/18 A kérdező kommentje:
Jujj, hát remélem, nem lesz semmi baj, ez eszembe sem jutott. Lehet, hogy túl naív vagyok, de max az futott át az agyamon, hogy a 15 ezerre megy ki a játék, hogy visszaélne az adataimmal, ez eszembe sem jutott.
2015. aug. 5. 18:09
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Ha bárki, bármilyen szolgáltatásért előre kér díjat és valami noname cégről vagy magánszemélyről van szó, akkor átverés.

Azt meg nem tudom, hogy adhat hitelt magánszemély, alacsonyabb kamatra mint a bank. Egy magánszemély sokkal nagyobb kockázatot vállal egy hitellel, mint egy bank, csak drágább lehet, már csak a méretgazdaságosság miatt is. 100%, hogy átbaszás.

2015. aug. 5. 18:25
 8/18 anonim ***** válasza:
77%
Ha lakásfelújítási hitelt kérnél, semmi akadálya annak, hogy banktól kérj. Nem feltétel a magyar állampolgárság, tehát nem értem, miért akarnál "ügyintézési" díjat fizetni egy magánszemélynek? Ez egyértelmű átverés, vagy valamilyen retek fogyasztói csoport, ami még mindig gátlástalanul szedi az áldozatait.
2015. aug. 5. 18:25
 9/18 A kérdező kommentje:

Valóban nem feltétel az állampolgárság a hirdetések szerint. Egyetlen egy bökkenő van. Hiába vagyok devizabelföldi, stabil jövedelem, stb., magyar adótárs kell, az meg nekem nincs :(

Egyébként az említett magánszemély fix 20% kamat és a fent említett ügyintézési díj mellett ad kölcsön, állítólag. De most már nagyon elbizonytalanodtam. Felvetem neki, hogy személyesen intézném a díjat a szerződés aláírásakor, kíváncsi vagyok, mit lép.

2015. aug. 5. 18:58
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell magyar adóstárs egy felújítási hitelhez, ha devizabelföldi vagy. Nem jó bankban érdeklődtél, vagy nem megfelelő hiteltípust kértél. (Valószínűleg Te személyi kölcsönt kértél.)

20% kamat? Ez kb 3x annyi, mint egy normál felújítási hitel kamata.

2015. aug. 5. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!