Mit csináljak 30 ezer dollárral?
Figyelt kérdés
Van ennyi megtakarításom, amit külföldi munkán szereztem. Nem értek hozzá, elkölteni nem akarom, és arra gondoltam, hogy semmit nem csinálok, és hagyom a számlán. De ez is lehet kockázatos, mert az előző 2 évtizedben volt úgy, hogy tartósan sokat veszített a dollár az értékéből. De annak se látom értelmét, hogy egy jobb árfolyamon forintra váltsam az 1 %-os kamatok mellett.2015. júl. 24. 21:16
2/6 anonim válasza:
A dollár az egyik legstabilabb valuta. Én ugyan nem váltogatnám semerre, az biztos.
Sőt, a forint megtakarításaimat is időnként dollárra váltom, mert a forintban messze nem bízok annyira (se az euróban vagy svájci frankban), mint a dollárban.
3/6 A kérdező kommentje:
Na én is erre gondolok, de korábban olyan sokat esett a dollár az euróhoz képest, hogy ez elbizonytalanít. Ha jól emlékszem, mikor az euró indult 2002-ben, nagyjából 1-1 volt az árfolyam, aztán nagyon sokáig egy euró 1,2, sőt 1,3 dollár körül is volt, és még most se érte el az 1-1-et az árfolyam, bár már közelít hozzá.
2015. júl. 24. 21:57
4/6 anonim válasza:
Egyetértek a 2.-el.
De akkor gazdasági válság volt, most 10-15 évig nem fog a dollár esni, sőt ahogy beindul a kamatemelés még tovább fog erősödni.
5/6 anonim válasza:
Megoldás: porlasztás. Egy része dollár, egy része euró, egy része forint, vegyél különböző állampapírokat, részvényalapokat, egyéb befektetési alapokat/ETF-eket stb.
6/6 anonim válasza:
Miért váltanád át forintra?? Attól, hogy itt élsz, és a forintot ismered, attól még nem lesz értékállóbb pénz, max azt hiszed. A dollár nagyságrendekkel biztonságosabb, de az euró vagy a svájci frank, és még sorolhatnám. Ha közép-, vagy hosszútávon gondolkodsz, nyugodtan tartsd több devizában a befektetéseidet. Forintban szerintem a rövid távú befektetéseket érdemes tartani, illetve azt a pénzt amit tényleg elköltesz. Középtáv alatt 3-5 évet értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!