Ha azt is ír anyukád az hamisítás, törvény bünteti. (Elmélet.)
2015. júl. 20. 20:44
2/9 anonim válasza:
Ha te magad adsz neki egy olyan meghatalmazást a banknál, hogy ő is hozzáférjen a bankszámládhoz, és mindezt mindketten ott helyben aláírjátok, akkor bármikor gond nélkül levehet, de ha ez nem történt meg, akkor nincs ilyen lehetőség.
2015. júl. 20. 20:46
3/9 A kérdező kommentje:
Természetesen eszem ágában sincs felhatalmazni ilyenre. Épp ezért kérdeztem.
Viszont van olyan papírom nála, amiről le tudja koppintani az aláírásom.
2015. júl. 20. 20:47
4/9 anonim válasza:
Akkor módosítsd az aláírásmintád a bankban.
Ilyen egyszerű. :)
2015. júl. 20. 21:03
5/9 anonim válasza:
A legtöbb bankban kétféle mód van erre. Az egyik, hogy rendelkezőként bejelented anyukádat, ehhez mindkettőtöknek egyszerre ott kell lennetek. A másik lehetőség, hogy ügyvéd vagy közjegyző előtt tett meghatalmazást visz. Ehhez az ügyvédnél vagy a közjegyzőnél kell mindkettőtöknek ott lennetek, ennek a díja alsó hangon is 10 ezer Ft. Ilyen papírfecnikkel, amit otthon írnak az emberek, a bankok nem foglalkoznak, hiába teljes bizonyító erejű magánokiratok, ezt nem fogadják el, úgyhogy ne aggódj.
2015. júl. 20. 21:47
6/9 anonim válasza:
" Ilyen papírfecnikkel, amit otthon írnak az emberek, a bankok nem foglalkoznak,"
Az igaz.
De ha anyuka bemegy a bankba, kitölt egy kp felvételi bizonylatot, aláhamisítja a fia nevét, így anyuka, mint meghatalmazott bizony vehet fel kp-t.
2015. júl. 20. 21:50
7/9 anonim válasza:
Te adhatsz neki meghatalmazást a bankban. Ő saját maga nem adhat magának semmilyen meghatalmazást. A bank nem fogja az ügyfelei pénzét senkinek sem kiadni csak úgy. Rajtad kívül legfeljebb NAV és tsai, végrehajtók, illetve akiknek csoportos beszedésre meghatalmazást adtál, férhetnek még hozzá inkasszóval a számládhoz.
2015. júl. 21. 09:05
8/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor sem fér hozzá, ha odamásolja az aláírásom és azt mondja én írtam alá?
Mmint, az aggaszt, hogy valaki mondta, hogy felhatalmazással esetleg, viszont én pont hogy NEM akarom hogy bárhogy is, bármikor hozzáférjen.
2015. júl. 21. 22:42
9/9 anonim válasza:
Ezzel az erővel bárki kivehetne pénzt a számládról meghatalmazással egy hamis aláírással. Ne aggódj, ilyesmit nem enged a bank.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!