Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek hova fordulhatnék...

Szerintetek hova fordulhatnék hitelért? Áruhitellel van értelme próbálkoznom?

Figyelt kérdés

Igényeltem hitelt a Cetelemtől, 400.000 forint értékben a lehető legkevesebb futamidővel. Elutasítottak.

Hivatalosan a bérem 79000 forint (nyilván amit "okosba" kapok azt nem írhatom bele a kérvénybe). Az összes kiadásom (mivel otthon lakok) az egy szem diákhitel törlesztőm, ami 6090 forint havonta.

Szóval, ha jól számolok akkor marad durván 71.000 forintom arra, hogy törlesszek. Egyrészt nem értem, hogy miért utasítottak el, másrészt nem tudom, hogy hová tudnék még fordulni... Van értelme áruhitellel próbálkozni egyáltalán? Valaki?

Vagy forduljak egy helyi uzsoráshoz?

2015. júl. 14. 17:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hitelkártyát nem akarsz pedig megéri nagyobb előre betervezett költekezés előtt.

Mikor a házat festettük, parkettáztunk, ajtó és ablak csere előtte csináltattam hitelkártyát. Mindenből visszajött a 4%-a, 1,5m felett költöttem és 60e-et visszakaptam.

Nekem megérte a 30 perc várakozás kártyakészítésnél, illetve a 16 perc a megszüntetésnél.

2015. júl. 15. 15:17
 12/18 A kérdező kommentje:

11: Végül is elgondolkodtam. Munkatársam is azt mondta, hogy miért nem igénylek hitelkártyát?

Lehet, hogy jóval előbb letudhatnám a hitelemet így, mintha személyi kölcsönt vennék fel.

2015. júl. 15. 16:15
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező...

Azt írod:

"A kérdező kommentje:

Mire fel ez a személyeskedő hangnem? Én sem személyeskedtem szerintem...

... és ha nem esett volna le néhány gyengeelméjűnek,az uzsorás dolgot nem gondoltam komolyan. "

Nos, azt írod, nem személyeskedsz, majd csípőből tüzelsz és gyengeelméjűnek titulálod, aki az uzsorásos mondatodra reagált... jelen esetben engem, aki a 2-es, 7-es vagyok.

Úgy gondolom, hogy hozzászólásaim tisztességesek voltak, nem sértegettelek - még ha mástól esetleg olyan hozzászólást is kaptál - így azt hiszem jogosan várom el, hogy Te se sértegess és ne máson tölts ki a haragod, hanem azon, aki megsértett! Köszönöm.

(U.i: ezzel azt fogjátok elérni, hogy az ember már nem mer megszólalni, elmegy a kedve a segítéstől, mert ok nélkül legyengeelméjűzik)

Mondjuk én vagyok annyira kúlturált, hogy nem foglak visszasértegetni...

2015. júl. 15. 17:31
 14/18 A kérdező kommentje:

13: Nyilván nem neked szólt a személyeskedésem, hanem például a 9-nek, aki csuklóból lebarmozott.

Ne vedd magadra. Neked úgy gondolom normális hangnemben válaszoltam.

2015. júl. 15. 18:11
 15/18 A kérdező kommentje:

Status update:

Megkaptam a hitelkártyát, 300.000 forintos hitelkerettel, amit még megfejeltek egy A-hitellel is, aminek a mértékét még nem tudom, csak ha aktiválják.

Viszont az tény, hogy kicsit belekavarodtak a bérembe, mert én vagy hónap utolsó napján, vagy a következő hónap első 1-2 napján szoktam megkapni és ezért azt hitték, hogy még három hónapja sem dolgozom ennél a cégnél.

Mindenesetre köszönöm a normális válaszokat, egy nagyon kicsit talán segítettek.

2015. júl. 17. 16:56
 16/18 anonim ***** válasza:

és építészmérnök létedre

1) 150k-t keresel

2) nem vagy képes bemenni egy-két bankba és ajánlatot kérni

(amúgy dolgozom építészeti irodának, ahol nem 150-et kereső építészek vannak, igen jól megy az üzlet, és hidd el nem 400 ezres gépeket használnak, pedig azok nem összerakott garázs pc-k asus alaplappal, meg gigabyte grafkával tehát meg kell fizetni a márkanevet is)

2015. júl. 17. 18:05
 17/18 A kérdező kommentje:

16: Már megint kötözködik valaki?

Igen 150k-t keresek, mert vidéken élek. Egyébként építészirodában kezdőknek pont nem szokás sokat fizetni. Több helyen is ezt hallottam.. Van olyan is, akit 110 ezerért foglalkoztatnak. Nem a legjobban fizetett szakma. Ha valóban benne dolgozol és nem kamuzol, akkor ezt te is tudod.

De. Érdeklődtem már máshol is és mindenhol kevésnek bizonyult a munkában eltöltött időm. Csak azt nem értem, hogy miért fáj egyeseknek az, ha valamire szeretnék pénzt költeni. Nem cigizek, nem iszok... szóval... mi is a gond? Ennél a banknál, ahol megkaptam a szerződést, már 2008 óta van számlám ezért nem szaroztak.

Egyébként meg ki beszélt 400 ezres gépről? Olvasott szövegértés látom neked (sem) megy. Az utolsó mondatod második felét nem is értettem. 260 körül fogok rá költeni, szóval nem egy ultra-faxa csodagép lesz, hanem egy átlagos amin az Excelen kívül más is elfut majd.

Mindegy, törlöm is a kérdéseim közül ezt, mert nem bírom már azt a szarvihart, amit itt rendeztetek. Komolyan.

2015. júl. 17. 22:58
 18/18 anonim ***** válasza:

2,7,-es vagyok, meg akit le gyengeelméjű-ztél.

Lássuk csak...azt írod, nem bírod ezt a szarvihart, de ha objektíven nézzük a tényeket, mégiscsak az a hozzászólás segített a problémádon (meg a következő, meg a munkatársad, így együttesen), aki lebarmozott.

Tehát a megoldást Ő adta! Én is megpróbáltam segíteni - még ha le is lettem húzva, mert szerintetek ez nem segítség vagy megoldás) egy olyan megvilágítással, hogy miért nem kaptál (csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kérdésed egyik fele az, hogy nem érted, miért utasítottak el.)és hogy mondjuk 3 hónap alatt magad is összerakhatod ezt a pénzt (tudom a mai világban ilyen hülyeséget ne mondjon senki, hogy várni addig, amíg lesz rá pénz). Szóval én is mondhatom ilyen alapon, hogy legközelebb segítsen a hóhér!

2015. júl. 18. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!