Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit lehet tenni, ha már ki...

Mit lehet tenni, ha már ki akarnak rakni a lakásunkból?

Figyelt kérdés
Már mindent megpróbáltunk, nem akarják a hitelt meghosszabítani.. mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne veszítsük el a lakásunkat?
2010. márc. 4. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Másik hitelt felvenni "okosan" és abból fizetni a régit.

Persze úgy is ki fognak rakni, csak később.

2010. márc. 4. 20:28
 2/8 A kérdező kommentje:
eh, már nem tudunk több hitelt felvenni, de így új lakást se tudunk venni amibe elmehetnénk a holmijainkkal..
2010. márc. 4. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen banknál lehettek, de hogy semmi könnyítést nem adnak? Vagy annyi a hátralék, hogy már megmenthetetlen a helyzet. Például nem beszélsz az önkormányzattal, hogy megvásárolnák a lakást, és ti mint bérlők lennétek benne, közben meg törlesztenétek az önónak? HM. Válaszolj?
2010. márc. 4. 20:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Hogy jutottatok idáig,hogy semmi hitel lehetőséget nem adnak,semmi enyhítést,hosszabbítást elutasítanak,és ki akarnak tenni a lakásból titeket?

Tényleg érdekelne,mert egyszerűen nem értem,hogy juthat idáig valaki..(tényleg nem sértésből írom...)

Csak azért kérdezem mert ha volt lakáshiteletek akkor azt fizetni kellett volna nem??

2010. márc. 5. 00:43
 5/8 anonim ***** válasza:

A legkisebb veszteséggel - már ha itt, ebben a helyzetben lehet ilyet mondani - úgy tudsz kijönni, hogy:

1. Eladod az ingatlant akár nagyon mélyen ár alatt is, hogy a banki követelés az idő múlásával ne hízzon annyira, hogy a követeléskezelő MINDENT visz. (A lehető legrosszabb megvárni a kényszerértékesítést)

2. Megkérsz egy rokont vagy ismerőst, aki nem KHR listás és van jövedelme, hogy papíron vegye meg az ingatlant hitelre. Így a hitelkiváltás meg is történik gyakorlatilag, az "új tulajjal" pedig megbeszéled, hogy a hitelt neki fizeted, mint albérleti díjat. Ha 5 év múlva lekerülsz a KHR-ről, akkor ugyanígy visszavásárolod a havertól és minden megy a régiben, megmaradt a kecód. Mi, mint hitelközvetítők csináltunk ilyet, teljesen törvényes, legális és a legésszerűbb megoldás.

De ha nincs rá embered, akkor a gyors, ár alatt eladás is jobb, mintha elveszik.

2010. márc. 7. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:
vagy átviszed a hiteled egy másik bankhoz. Mivel a sajátod nem akarja meghosszabbítani, akkor keresel egy másikat kedvezö hitelfeltételek mellett, az kifizeti a bankodnak így a másiknál fizetheted tovább. Nem 100% de egy próbát megér!
2010. márc. 9. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:

03-07 09:31 vagyok. Hitelközvetítőként azért azt kell mondanom, hogy egy bebukott hitelt az adós NEM TUDJA ÁTVINNI MÁSIK BANKHOZ!!! Hitelkiváltáskor a másik bank egyből az előző hitel pénzügyi fegyelmét vizsgálja és a leendő adósának a hitelképességét. Ez több sebből vérzik: ilyenkorra általában aktív KHR-listás (báros) az ügyfél > nem kaphat hitelt. Ha nem tudja fizetni a hitelét, valószínű kicsi a jövedelme > ma már így nem kaphat hitelt.

Higgyétek el, mindössze két út lehetséges: mielőbb ár alatt eladni, hogy azért maradjon még valami, vagy szerezni egy hitelképes ismerőst "vevőként", aki megveszi az ingatlant papíron.

2010. márc. 10. 06:55
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Van azért lehetőség! Tudom,hogy kevés! Én is jártam ilyen cipőben de megtaláltuk a megoldást!

Ha szükséged van segítségre küldj emailban egy elérhetőséget és felveszem veled a kapcsolatot!

2010. márc. 26. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!