Mit lehet tenni, ha már ki akarnak rakni a lakásunkból?
Másik hitelt felvenni "okosan" és abból fizetni a régit.
Persze úgy is ki fognak rakni, csak később.
Hogy jutottatok idáig,hogy semmi hitel lehetőséget nem adnak,semmi enyhítést,hosszabbítást elutasítanak,és ki akarnak tenni a lakásból titeket?
Tényleg érdekelne,mert egyszerűen nem értem,hogy juthat idáig valaki..(tényleg nem sértésből írom...)
Csak azért kérdezem mert ha volt lakáshiteletek akkor azt fizetni kellett volna nem??
A legkisebb veszteséggel - már ha itt, ebben a helyzetben lehet ilyet mondani - úgy tudsz kijönni, hogy:
1. Eladod az ingatlant akár nagyon mélyen ár alatt is, hogy a banki követelés az idő múlásával ne hízzon annyira, hogy a követeléskezelő MINDENT visz. (A lehető legrosszabb megvárni a kényszerértékesítést)
2. Megkérsz egy rokont vagy ismerőst, aki nem KHR listás és van jövedelme, hogy papíron vegye meg az ingatlant hitelre. Így a hitelkiváltás meg is történik gyakorlatilag, az "új tulajjal" pedig megbeszéled, hogy a hitelt neki fizeted, mint albérleti díjat. Ha 5 év múlva lekerülsz a KHR-ről, akkor ugyanígy visszavásárolod a havertól és minden megy a régiben, megmaradt a kecód. Mi, mint hitelközvetítők csináltunk ilyet, teljesen törvényes, legális és a legésszerűbb megoldás.
De ha nincs rá embered, akkor a gyors, ár alatt eladás is jobb, mintha elveszik.
03-07 09:31 vagyok. Hitelközvetítőként azért azt kell mondanom, hogy egy bebukott hitelt az adós NEM TUDJA ÁTVINNI MÁSIK BANKHOZ!!! Hitelkiváltáskor a másik bank egyből az előző hitel pénzügyi fegyelmét vizsgálja és a leendő adósának a hitelképességét. Ez több sebből vérzik: ilyenkorra általában aktív KHR-listás (báros) az ügyfél > nem kaphat hitelt. Ha nem tudja fizetni a hitelét, valószínű kicsi a jövedelme > ma már így nem kaphat hitelt.
Higgyétek el, mindössze két út lehetséges: mielőbb ár alatt eladni, hogy azért maradjon még valami, vagy szerezni egy hitelképes ismerőst "vevőként", aki megveszi az ingatlant papíron.
Szia!
Van azért lehetőség! Tudom,hogy kevés! Én is jártam ilyen cipőben de megtaláltuk a megoldást!
Ha szükséged van segítségre küldj emailban egy elérhetőséget és felveszem veled a kapcsolatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!