Rendszeres megtakarítás?
Régebben olvastam valamelyik banknál rendszeres megtakarítási alapokról. Kérdezném, hogy mit tudnátok javasolni a következőkre:
- havonta 100 000 forintot tennék félre, egyelőre 5 éven keresztül
- kezdő összeg: 500 000 forint
- nem csak egy dologba fektetnék a pénzt (talán válogatott alap?)
- a "felhalmozott" pénz ~80% legyen garantált
- nem kell hogy bármikor hozzáférhető legyen
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv:
Szia :-)
Mindjárt írok Neked privátban valamit. Megkérlek, ha tetszik a megoldás, hasznosnak találod, akkor itt nyomj rám egy zöld kezet. Köszi :-)
Én jó banki megoldást erre még nem láttam (a legrosszabb saját alapjaikat akarják rád beszélni). De a joggal sokat szidott Unit-Linked biztosítás pont erre jó.
Egy OLCSÓ (lásd: 5 éves max. TKM a MABISZ oldalán), EGYSZERI DÍJAS unit-linked. A pénz 80%-át garantált alapba teszed (pl. Árfolyamgarantál Állampapír), de szerintem egy sima pénzpiaci alap is elég biztonságos, a többit meg valamelyik másik alapba, ami tetszik.
Folyamatos díjas UL-re viszont ne hagyd magad rábeszélni, az mindenképp túl drága 5 évre.
2024/N
és
2020/J
TBSZ-re
kincstári számlán tartva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!