Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy járok jobban, ha váltok...

Hogy járok jobban, ha váltok eurót nyaralásra, vagy ha ott fizetek bankkártyával?

Figyelt kérdés
Úgy jövök ki jobban, ha Montenegróban a boltokban ahol lehet, inkább kártyával fizetek, és csak egy minimális összegű készpénz lesz nálam átváltva, vagy ha a tervezett költőpénzt inkább átváltom mindet, és csak biztos ami.biztos alapon lesz nálam a kártya? Leginkább arra gondolok itt, hogy az euró váltásokkal hogy járnék jobban?

2015. júl. 9. 18:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyilván a deviza olcsóbb, mint a valuta... Tehát kártya.
2015. júl. 9. 19:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Soha nem mennék úgy külföldre, hogy minimális összegű készpénz van nálam.

Mindig, mindenkinek javaslom (rengeteg utazással és némi idegenvezetői tapasztalattal a hátam mögött), hogy a legideálisabb a fele-fele megoldás.

Ha pl. autóval mész és ne adja isten, kapsz egy defektet az "Isten háta mögött", ahol a gumisnál nem lehet kártyával fizetni, akkor, ha nincs Nálad készpénz, hogy tudod megoldani a problémát? Vagy, mint legutóbb többször, több bank fél napra leállt?

És soha nem szabad egyetlen helyen tartani az értékeket, pénzt - minimum 2 felé legyen a pénz is.

Pl. ha elmegyünk a szálláshelyről, akkor tanácsos a felét magunkhoz venni, a másik felét otthagyni.

Ha kirándulás alatt ellopják, elveszti az ember, akkor még mindig marad a szálláshelyen és fordítva.

Amúgy első válaszoló jól mondta, a kártyás vásárlás elvileg olcsóbb, de én semmiképpen nem kockáztatnám meg, hogy ott állok külföldön esetlegesen egy fillér nélkül...

2015. júl. 11. 13:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, hogy olyankor veszek készpénzt, amikor olcsóbb az euró. Kártyát inkább csak biztonsági tartaléknak szoktam vinni. Nem mindenhol fogadnak el kártyát, külföldön pénzt felvenni automatából meg elég drága, ráadásul azért sem tenném tűzbe a kezem, hogy a saját bankom devizaárfolyamán megy, mert gyanúsan drágán számította az eurót. Ráadásul amióta a kártyán minden adat rajta van, ami a netes vásárláshoz kell (a paypass-os baromságról ne is beszéljünk), nem szívesen rohangálok vele külföldön. Jobb helye van a szálloda széfjében. Mindig csak az adott napra szükséges készpénz van nálam.
2015. júl. 11. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!