Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Paypass bankkártya mire jó,...

Paypass bankkártya mire jó, azon kívül hogy sokkal könnyebb lelopni róla a pénzt? Kinek az érdekében áll ez a biztonsági hiba szabványosítás?

Figyelt kérdés

új kártyát kaptam ,csuda modern paypass érintgetős. Egyrészt 5ezer ft alatt nem kér pin kódot. Tehát ,ha ellopják,akkor szépen 5000ft-jával lelopják róla a pénzt.Mire észreveszem már a napi limitet leszívták,de ha csak 1-2 vásárlás erejéig használják az is kár.

Másrészt olyan paypass olvasók vannak a boltok kb felében amik nem boldogulnak a paypass kártyával ,nem olvassák, szenved vele az eladó és végül hagyományos bedugós módon kell fizetni.Már alig merem használni ez miatt. Kényelmi szempontból nulla az előrelépés, ugyanúgy elő kell venni a kártyát ,a pin kód beütése nem volt egy nehéz feladat és 5 ezer felett most is kell.

Másrészt felmerült bennem, ha egy nagyteljesítményű paypass olvasóval járna valaki a zsebében akkor le tudná szívni a mellette 1-2 méterre álló ember kártyájáról az 5ezreket?

2015. júl. 2. 15:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam csak józanparaszti ésszel, hogy a paypass kártyában van egy passzív ,energiaforrás nélküli jeladó amit ha a leolvasó "besugároz" ad egy kimenő jelet az azonosítóival, pont mint a kutyachip.

Ha a jeladó teljesítményét "feltekerik" és a vevő érzékenységét is, hogy a passzív jeladó jeleit befogja -hiszen a világűrből millió fényévre levő rádiójeleket is képesek befogni, az 1-2 méter miért lenne akadály- , szóval akkor lekérdezhető bárki zsebében lapuló kártya chipje. Utána ezen adatok szakszerű felhasználása már nem hiszem hogy gondot okozna egy erre szakosodott bandának.

2015. júl. 3. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Az elgondolás jó, a bibi ott adódik, hogy az RFID chip ami a kártyában van nem olyan jelet bocsájt ki, ami méterekről értelmezhető lenne. Ha másért nem akkor azért, mert egy olyan érzékenységű vevőegység, ami értelmezni tudná olyan zavarást kap az amúgy mindenhol jelen lévő egyéb jelektől, hogy csak na...
2015. júl. 3. 13:34
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

" Utána ezen adatok szakszerű

felhasználása már nem hiszem hogy

gondot okozna egy erre szakosodott

bandának."

Még mindig nem érted. Nem fogadhat el barki bankkartyat. Bankkal kell szerzodni hozzá a tolvajodnak.

A kartya klonozastol felhetsz de eddig is félhettél paypass előtt. Bár ilyen miatt a bank szokott karpotolni ha bebizonyosodik.

2015. júl. 3. 14:57
 14/17 A kérdező kommentje:
Szerződik,hamis adatokkal, mint ahogy hitelt is vettek fel ezerszám hajléktalanok nevére. Vagy lefizet egy alkalmazottat akinek a kezelésében van egy leolvasó, de nincs kamera a boltban.
2015. júl. 4. 14:39
 15/17 anonim ***** válasza:
43%

Ó jaj... szerződik hamis adatokkal? Meg felmutat mellé egy hamis vállalkozást is, mi? Ne zavarjon, hogy még ebben az esetben sem tudná véglegesen elvenni a pénzt, max időlegesen bezárolja, a kártyatulaj pedig kér egy chargebacket és visszakapja a pénzt. (Tudod mi az a chargeback?)

Szerintem ne próbálkozz tovább. Vagy fogadd el, hogy ilyen nincs, vagy olvass utána hogyan működik ez az egész, mert fogalmad sincs, azt látom.

Amennyire pedig vissza lehet élni a paypassal annyira eddig is vissza lehetett élni paypassos kártya nélkül.

Ha kártya van nálad akkor nyilvánvaló, hogy ugyanannyira kell vigyáznod rá, mintha készpénz lenne nálad. Ez eddig is igy volt.

2015. júl. 4. 15:08
 16/17 A kérdező kommentje:
Fiktív cégek hálózata ontja a szintén fiktív számlákat csak kishazánkban is,külföldről nem is beszélve. Tudom hogy van visszatérítés ha bebizonyosodik hosszas hercehurca után hogy jogos az igény. De addig mit eszik a család ki fizeti a számlákat,ha lehúzzák a pénzét az embernek? Tudom,lehet hitelt kérni a banktól :) Nem 1-2 nap az ilyen ügyek átfutása.
2015. júl. 5. 16:00
 17/17 anonim ***** válasza:
30%

Ne erőlködj ;)

Látom nem csinaltal meg ilyet. Én csinaltam. Azonnal jovairtak a penzt. A kivizsgalas utana honapok volt de a penzt azonnal jovairtak.(Annyi volt hogy a vizsgalat lezarultaig nem lehet megszuntetni a folyoszamlat) A kartyas vasarlas eléggé a kartyatulaj oldalán áll, neki kedvez.

Fura amugy hogy a modern dolgoktol felsz.

Csak mert siman lehet, hogy hamis szemelyivel bemegy a bankba es felveszi az osszes penzed!! Nem a napi limitig, hanem az osszeset ;)

2015. júl. 5. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!