Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 24 évesen az első millióm...

24 évesen az első millióm nagy szó, vagy tévhitek között élek?

Figyelt kérdés
Elterveztem, hogy mire betöltöm a 24. életévem, lesz 1 millió Forint a számlámon. Nagyon sokat spóroltam, nagyon sokat dolgoztam érte, rengeteg dolgot-javarészt szórakozást- nélkülöztem. Még is úgy érzem ennyi pénz a mai világban soknak hangzik, valójában keveset ér..Egyre inkább rádöbbenek, hogy még befektetni is kevés, nemhogy elkölteni...Szerintetek?

2015. jún. 24. 13:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
papa mint már említettem a pénz csak eszköz
2015. jún. 24. 16:21
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
életbe nem lesz annyim, grat. Gondolom menő diplomás vagy
2015. jún. 24. 16:28
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ja varj, meg nem erted el az 1 millat?
2015. jún. 24. 21:14
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen áron ne spórolj. Inkább fektesd be az Életbe. Azaz menj szórakozni, kapcsolatot építeni, embereket megismerni. Most kell megalapoznod az életed, amin nem egymillió Ft dönt, hanem a jó kapcsolatok. Élj!
2015. jún. 24. 23:36
 15/17 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem NAGYON jó úton jársz. Ismered a Kiszámoló blogot? Ott még rengeteget tanulhatsz. Nem tudom, a biztonságosabb befektetési lehetőségeket mennyire használtad ki, ha nem, akkor erre mindenképp figyelj oda, mert vétek otthagyni a kamatot/hozamot. Nem kell drága termékekre gondolni, sima állampapírral, sőt jobb bankbetétekkel (Bankmonitor!) is lehet reálhozamot elérni, és az a lényeg (tehát kamat-infláció mértéke), nem az, hogy konkrétan hány százalék.

A legnagyobb értéke ennek a pénznek amúgy az, hogy anyagi biztonságban vagy. Ez rengeteget jelent.

A helyedben kitűznék még célokat, attól függően, hogy mit szeretnél, és azokhoz indítani hosszabb távú megtakarítási programokat, amiknek jó hozamuk és alacsony költségük van pl. lakásvásárlás (lakáskassza), gyerekvállalás (TBSZ-számlára bef. alap, alacsony TKM-ű unit-linked biztosítás), nyugdíj (NYESZ-számlára nagyon magas kockázatú/várható hozamú bef. alapok, önkéntes nyugdíjpénztár növekedési portfólióval, alacsony TKM-ű nyugdíjbiztosítás szintén magas kockázati besorolású eszközalapokkal).

2015. jún. 25. 09:18
 16/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon köszönöm a hasznos hozzászólásod. Igen, a blogon is jártam, sőt szerintem minden hasonló témájú blog-cikk-videó megvolt az interneten :) ! Jelenleg a befektetések közül úgy látom csak olyat tudnék választani ami az inflációval éppencsak lépést tart. Inkább más jellegű befektetésben gondolkozom - veterán motor, földterület (megnézni merre halad a város terjeszkedése, és a jövőbeni lakóingatlanná parcellázandóból vásárolni)..stb..jelenleg elemző fázisban vagyok :) De látom Te tényleg értesz a dolgokhoz, örülök, hogy ilyen embereket is idefújt a szél!:)
2015. jún. 25. 09:23
 17/17 anonim ***** válasza:

az első lépcső megtétele nélkül nem tudsz a másodikra lépni... valahol el kell kezdeni.

én is így csináltam, és a vége egy lakás lett :) semmilyen szülői támogatást nem kaptam, érettségi után nem sokkal elköltöztem, albit fizettem, szereztem több diplomát, éjjel-nappal dolgoztam már diákként is. de most van egy szipi-szupi otthonom.

igen, könnyű elverni 1 m ft-ot, de ne ezen filózz :)

2015. jún. 28. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!