Gyula89freddy kérdése:
2évig éltem Németországba mont itthon élek Megtartottam a bankszámlámat (mert vártam vna rá pénzt). Ma nézem hogy az AOK levont belőle 2800 eurot. A kérdésem az hogy így itthon mire számíthatok, be tudják hajtani rajtam, vagy ennek mi a lefolyása?
Figyelt kérdés
Jelenleg kb -2300 euró vagyok a banknál, ez egyx német bank " Postbank" hasonlo tapasztalatok ilyen ek is érdekelnek#külföldi #banknál
2015. jún. 15. 19:17
1/3 anonim válasza:
Ki kellett volna jelentkezned a német egészségbiztosítóból!
Így jártál, itthon is megtalálhatnak és bevasalhatják a hátralékot!
2/3 anonim válasza:
Persze, hogy behajtják rajtad, söt ha nem fizeted ki gyorsan a tartozást, akkor igencsak megnö az összeg, mert a késedelmi kamat igen magas.
Az AOK meg továbbra is vonni fogja töled a biztosíta´si összeget, ha nem jelented ott le magad.
Az nem elég, hogy eljöttél onnan - ugyanis sem az AOK, sem a bank nem tud erröl, az nem feladatuk, hogy figyeljék, hol élsz.
3/3 A kérdező kommentje:
engem igazából maga a folyamat érdekelne konkétan, pl. itthon ki kereshet meg engem behajtó végrehajtó? és olyan válasz ami tuti hogy úgy van nem csak a válaszoló véleméye szerint.
2015. jún. 15. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!