Hogy lehet hogy két évig fizettem frank hitelt
(önerőből törlesztettem mikor elszabadult az árfolyam)
még is sok pénzt kapok most vissza?
1/10 anonim válasza:
Úgy lehet, hogy a törlesztőrészleted sokkal inkább a bank általi önkényes emelésnek köszönhetősen emelkedett, mint az árfolyam miatt. Az csak töredéke lehetett a dolognak.
2015. máj. 9. 21:18
2/10 anonim válasza:
örülj neki, szüleim 8 éve törlesztik és visszakaptak 43 ezer forintot
2015. máj. 9. 21:34
3/10 anonim válasza:
mit jelent az önerőből törlesztetted kijelentés? nem vettél fel rá újabb hitelt? vagy egyszerre visszafizetted?
mennyi pénzt vettél fel összesen és mekkora futam időre?
2015. máj. 9. 21:35
4/10 anonim válasza:
ez a kérdés 99% hogy kamu és csak provokálás a célja, senki nem kap vissza 235 ezer ft-t 2 évnyi havi 24,38 ezres törlesztés után, ehhez majdnem 50%-os árfolyam résnek kéne lennie, vagy hatalmas nagyot kamuzol, vagy a bankod lényegében uzsora kamatra számolta a hiteled
2015. máj. 9. 22:08
5/10 A kérdező kommentje:
Miért provokálnék bárit és miért lenne kamu? Azért kérdeztem mert én se értem. 3 millát vettem fel frankban lakás bővítésre 2008 elején amit családi segítséggel tudtam visszafizetni 2010 elején kb 180 forintos frank árfolyamnál. K&h banknál voltam.
Ez azért nem olyan nagy összeg. Valószínü a rövid futamidő is közrejátszik.
2015. máj. 10. 09:05
A bankoknak most az alábbi tételeket kell visszatéríteni:
1. Árfolyamrésből keletkező többlet költség
2. Kamatemelésből eredő többletköltség.
Ezek szerint a Te bankod vélhetően igen magas árfolyamréssel dolgozott, tehát a középárfolyamhoz képest jóval magasabban volt az eladási árfolyam és valószínűleg 2008-tól 2010-ig kamatot is emelt.
Az a gond, hogy az emberek többségének fogalma sincs, most mit kapnak vissza a devizahitelesek, ezért azt gondolják, ha két hasonló összegű, futamidejű hitelt összehasonlítanak, akkor kb egyformán kell visszakapniuk a bankoktól.
Hát ez nagyon nem így van.
2015. máj. 10. 10:13
kieg az előzőhoz. 2008-ban kb 145 Ft-os árfolyamon vetted fel a hitelt, 2010-ben meg 180Ft-os árfolyamon végtörlesztettél. Ez kb 25%-os árfolyam emelkedés, viszont a Te havi részleted több, mint 50%-ot emelkedett két év alatt, ez csak jelentős kamatemelésből eredhet. Az árfolyam emelkedésből eredő többlet nem jár vissza, viszont a kamatemelésből keletkezett többlet igen és még visszajár az árfolyamrésből eredő többlet kiadás is.
2015. máj. 10. 10:30
9/10 A kérdező kommentje:
Eredetileg 20 évre vettem fel. A válaszokat köszönöm.
10/10 A kérdező kommentje:
Pénz a zsebbe eszerint 20 év alatt 2.4 millát nyúltak volna le tőlem plusz kamat, teljesen jogtalanul a k...a annyukat.
Kapcsolódó kérdések: