A bankszámlámra folyamatosan pénzt tölt fel egy cég,
pedig nem is dolgozok már ott. Mit tegyek? Szóljak?
Hagyjam?
Figyelt kérdés
A cègnél ahol két hetet dolgoztam amikor váratlanul indokolatlanul kirúgtak. Minden hó elején kb 110 ezret küldenek pedig már hónapok ota nem is dolgozok. ja ráadásul amikor ott voltam , nem is az a cég aki küldi a penzt hanem egy munkáltatójánál voltam bejelentve. Ti a helyemben hagynátok vagy ilyenkor mit kell csinalni?
#11 Szerintem kimoderálták az eredeti 11-es hsz-t, akkor szokott ilyen lenni.
Btk.:
Jogtalan elsajátítás
378. § (1) Aki
a) a talált idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve
b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,
vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra vagy régészeti leletre követik el.
2015. máj. 9. 21:23
15/20 anonim válasza:
Áldja isten jó szokásukat. Nem keresnek még dolgozókat? Két hetet én is szívesen rájuk szánnék. :)
2015. máj. 9. 21:29
16/20 A kérdező kommentje:
értem a szitut :( és hétfőn intézkedek is ezügyben, szólok aztán, visszafizetem a pénzt. de fogom sajnálni azt a 300 lepedőt
2015. máj. 9. 22:06
17/20 anonim válasza:
Beszélj a céggel, ha ők kezdeményezik a pénz visszavonását a banknál, akkor neked nem fog semmibe kerülni (utalási költségek).
2015. máj. 9. 22:14
18/20 anonim válasza:
Költsd el, én örülnék a számlámra kerülő pénznek bár honnan, bár mennyi is....
2015. máj. 10. 15:26
19/20 A kérdező kommentje:
bár azért az sem hülye ötlet h folyószámlát nyitnék h kamatozzon addig amíg nem szólnak h küldjem vissza
2015. máj. 11. 08:58
20/20 anonim válasza:
Elég kevés a kamat. Lehet, hogy több lenne a számlavezetési költség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!