Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP ügyfelek nektek fizetett...

OTP ügyfelek nektek fizetett vissza a bank deviza alapú személyi kölcsön után az elszámoláskor?

Figyelt kérdés
2006-2014 között törlesztett, 2006-ban felvett CHF alapú személyi kölcsönöm volt (fix havi törlesztővel), melyet persze jókora túlfizetéssel teljesítettem tavaly. Ma az OTP az elszámolási levelében csak annyit írt, hogy "az elszámolás alapján Önt fogyasztói követelés nem illeti meg". Semmilyen indoklás nem szerepel a levélben. Akinek ugyanilyen kölcsöne volt kérem ossza meg velem hogy Ő hogyan járt az elszámolásnál.

2015. máj. 5. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
1millió személyi kölcsönt vettünk fel 2007-ben, szintén Otpnél árfolyam szerint változó törlesztéssel. 2012-ben végtörlesztettünk. 185ezret adtak vissza belőle.
2015. máj. 5. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi a devizahitelt, egy személyi kölcsönnel váltottuk ki.

Vissza járt 270 ezer,azt jóváírták a mostani kölcsön törlesztőből..és 13 hónappal korábban jár le.

Pénzt a mostani forintosítás során elég kevesen kapnak vissza.

Akinek futó hitele van,szerintem abból írják jóvá.

2015. máj. 5. 21:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Én nem forintosítottam, egyszerűen vissza fizettem a hitelt árfolyam gát meg minden egyéb nélkül.

Esetemben a kérdés nyilván az, hogy szabad-felhasználású személyi kölcsönre fix havi törlesztőrészletes konstrukcióban vonatkozik-e a kártalanítás? Én úgy tudom kellett volna hogy vonatkozzon, ennek ellenére a bank úgy ítélte hogy mégsem. Tévedésről lehet-e szó, vagy én értelmeztem rosszul valamit?

2015. máj. 5. 22:18
 4/5 Shadowgirl válasza:

Nekem is CHF alapú személyi kölcsönöm volt az OTP-nél. Fix törlesztővel.Már visszafizettem és én is ezt a választ kaptam :(

De nem akarom rájuk hagyni,szerintem nekünk is jár vissza pénz!

Csak OTP-sek jártak így?

2015. máj. 6. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
2007-ben vettem fel személyi kölcsönt, tavaly decemberben olyan mértékben emelte (volna) a törlesztőt, amit sehogy sem dtam (volna) fizetni. Kegyet gyakorolt, és felvehettem újabb személyi hitelt, amennnyi az élő CHF hitel összege volt. Jár(na) vissza, de ezzel az újabb hitel összegét csökkenti. 1 hete küldött 1 levelet, hogy kérésemre előtörlesztés történt, ennek díját felszámítják és levonják. Kértem részletes elszámolást, elküldték az eredetit még egyszer. Újra telefon, ma megyek a fiókba. Mert szerintem a törvényi kötelezettség a jóváírásra nem = az én kérésemmel előtörlesztésre.
2015. máj. 7. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!