Petyaa97 kérdése:

PayPal utalási probléma?

Figyelt kérdés

Pénteken (2015.05.01.) el adtam egy holmimat egy Észtországban élő embernek aki paypalon fizetett..

A pénz még nem érkezett meg a számlámra(my recent activitynél annyit ír, hogy marked as paid). Az lenne a kérdésem, hogy minek tudható ez be? Szimplán még várnom kell vagy csak átvert? Segítségeteket előre is köszönöm!

2015. máj. 4. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Hétvégén továbbra sincs utalás te tök.
2015. máj. 4. 16:34
 2/11 A kérdező kommentje:
igen, igazad van. Akkor mennyi idő körülbelül ameddig megjön?
2015. máj. 4. 16:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Paypalnál azonnal megjön a pénz, akár hétvége van akár ünnepnap. Inkább tűnik átverésnek. [link]
2015. máj. 4. 17:54
 4/11 A kérdező kommentje:
ha jól olvastam a linkben akkor van akinek 16 nap volt... ez rengeted idő... Lehet, hogy utána járok és megkérdem az illető ismerőseit...
2015. máj. 4. 18:09
 5/11 anonim ***** válasza:
A "marked as paid" nem utal arra, hogy megkaptad volna. Annak kellene látszania, hogy "payment from" másik oszlopban név, harmadik oszlopban összeg. És természetesen a Paypal minden esetben küld emailt, aminek a tárgya "notification of payment received" Illetve a kapott összegnek látszania kell az account balance-ban. Csak ezek megléte esetén tudod withdraw-olni a saját bankszámládra a pénzt, aminek az átfutási ideje 2 munkanap. De maga a Paypal rendszeren belüli fizetés azonnali, tehát nem kell várni rá. Amennyiben nem kaptad meg azonnal a fent leírtakat, akkor jó eséllyel át akarnak verni téged.
2015. máj. 4. 18:36
 6/11 A kérdező kommentje:

ennyi látható:

[link]

a képet én készítettem

2015. máj. 4. 18:39
 7/11 A kérdező kommentje:

illetve ennyit kaptam gmailen

[link]

2015. máj. 4. 18:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Ohh, ez egy klasszikus trükk.

A "bill from"-ot nem mindenki érti, és erre játszanak rá a csalók. A "bill from" csupán azt jelenti, hogy fizetési igényt, számlát nyújtottak be neked. Tehát ha követnéd a protokollt, akkor még neked kellene fizetned. Amit még véletlenül se tegyél meg.

Ez a csávó a gyenge angoltudásodat kihasználva akar átverni téged. Küldött egy számlát, hogy majd hátha azt hiszed, hogy azt az összeget te kaptad. Pedig egyáltalán nem.

2015. máj. 4. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen, ez egy átverés! Ügyes....

Az első hozzászóló pedig a tipikus esete annak, amikor a hülye okoskodik...

2015. máj. 4. 19:20
 10/11 anonim ***** válasza:
És persze jelentsd a Paypal-nak a visszaélést!
2015. máj. 4. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!