Hol lehet dollárt a legjobb árfolyamon beváltani? (Csak legális megoldások érdekelnek)
Általában ők dolgoznak a legkisebb árréssel.
A vételi és eladási árfolyam között, max. 1-3Ft van.
kicsit bonyolultabb a helyzet.
ez paypal vagy devizaszámla feltötésére kell.
de ha forintban fizetek oda nem túl jó az átváltás.
úgy néz ki amit ti mutattok, az jobb, kérdés hogy milyen plusz költségek lesznek mire a végére jutok.
Leirhatnád inkább, hogy konkrétan mit szeretnél. Ha paypalon akarsz kifizetni valaki mást, akkor a legjobban akkor jársz, ha bankkártyával fizetsz és dollárban terheled a kártyád.
Ha belföldi banknál vezetett devizaszánlára akarsz pénzt befizetni, akkor átváltod a fenti cégnél és aztán viszed a bankba.
Paypalos vásárláshoz a legjobb áron a kártyakibocsátó váltja a pénzt, érdemesebb kártyával használni a Paypalt. Sőt, ilyenkor a legtöbb esetben semmilyen tranzakciós díj nincs.
Kártyával használatnál: az árfolyam egész korrekt (277-277,24 most a MasterCardnál), kártyás vásárlásnál nincs költség (némelyik kártyánál lehet), illetve a paypal sem számít fel díjat (mivel USD-ben terheltetem meg a kártyámat, így a MC váltja az USD-t Forintra, ami jobb árfolyam). Ja, és azonnali, nincs olyan, hogy marad egyenleg, csak annyit von le, amennyit fizetek. Tehát veszek valamit 20 USD-ért, az nekem most kicsit kevesebb, mint 5600Ft-omba kerül, és még ma ki van fizetve.
Utalásos használatnál: átutalod a Paypal-ra és fizeted az átutalás költségét. A Paypalra forintban érkezik, amit átváltasz USD-re (jelenleg 1USD=292Ft-ért!!! 277 helyett). És mivel előre nem tudod pontosan mennyi lesz 1-2-3 nap múlva a váltás, így többet kell utalnod, és marad egyenleged. Az előző 20USD példánál ez nekem több, mint 6000Ft-omba kerülne. Nyertem legalább 400Ft-ot, ami kb 9%...
igen eddig én is azt tapasztaltam, hogy csatolt kártyával a legjobb az áfolyam.
a kérdést azért tettem fel, hogy tud e valaki jobbat.
még az nem egyértelmű, hogy akkor az árfolyam a banktól függ vagy valami mástól?
(mi az hogy master card, minden master card kártyán ugyanaz az árfolyam, függetlenül attól, hogy melyik banknál van?)
a másik, van bank, ahol az utalás is ingyenes.
az unicreditbe utalás nélkül kb-ben befizetve van egy 350 Ft-os költség, de ez meg van hogy nem kerül ténylegesen levonva amit végkép nem értek.
viszont ebben az esetben a paypal váltja át dollárba ami szintén nem a legkedvezőbb.
a legjobbnak az tűnik, ha dollárra jobb árfolyamon váltom át a forintot valamilyen más úton, majd egyenesen a paypal számlámra juttatom a dollárt, a kérdés az, hogy ez utóbbi lehetséges e Magyarországon, ha igen, milyen költséggel?
"mi az hogy master card, minden master card kártyán ugyanaz az árfolyam, függetlenül attól, hogy melyik banknál van?"
Amikor a paypalon fizetsz kártyával, akkor megkérdezi még a paypal, hogy ő váltsa át a pénzt, vagy az eladó devizájában terhelje-e meg a kártyát. Ilyenkor azt kell választani, hogy az eladó devizájában. Így a Mastercard fogja váltani a pénzt, és igen, ez független attól, hogy melyik banknál van Mastercardod, a Mastercard már a számla devizájában (forintban) fogja lehívni a banktól a pénzt.
Olyat sajnos nem tudok, hogy Magyarországról közvetlen USD-ben tudsz feltölteni/betenni/utalni pénzt a Paypalra.
Köszi, ezt azonban még mindig nem értem:
"Mastercard már a számla devizájában (forintban) fogja lehívni a banktól a pénzt. "
a számla devizájában, vagyis forintban.
De akkor nem a számlavezető bank árfolyamán hanem a mastercard árfolyamán?
a mastercard a kártya kibocsájtő és ez nem a bankkal azonos?
ha igen, akkor esetleg vannak más kártyakibocsájtók más árfolyamon? vagy ha igen akkor ezek közül is a mastercard a legkedvezőbb árfolyamú?
és vanna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!