Érdemes-e perelni a bankot CHF alapú autóhitel esetében?
Az ügyvédek karmaiba fogsz kerülni, azok pedig kíméletlenül lekaszálnak.
Ha 5 % járt vissza neked még a visszamenőleges hatályú törvénymódosításokkal is, akkor nincs miért kapálózni. Nem lettél becsapva, a gazdaságban végbemenő természetes folyamatok miatt nőtt meg a törlesztőrészleted.
" aláírtál mindent, amit eléd toltak?"
(0. nem én írtam alá de ez lényegtelen)
1. szerintem egy kezemen meg tudod számolni hány ember olvassa el és érti is meg a mi a szerződésekben le van írva töviről-hegyire
2. pont ez az hogy amit kellett volna nem íratták alá a párommal (a felmerülő kockázatra vonatkozólag)
3. elvileg a bank részéről olyan ember írta alá akinek nem volt erre kompetenciája
1. Sajnos nem számít, hogy elolvasta, vagy megértette-e. Ha aláírta, elfogadta.
2. CHF és egyéb devizahitelnél az árfolyamváltozás "természetes" kockázat.
3. Erre az "elvilegre" nem tudok mit mondani...
2-es jól mondja: "ügyvédek karmaiba fogsz kerülni"...
Nézd a "jó oldalát": 5% visszajárt neked.
1, ha valaki nem érti meg, amit jogászok összekalapálnak, akkor még mindig megvan az a józan paraszti választása, hogy eláll a szerződés megkötésétől. Nem a bankok, lízingcégek hibája, hogy a jogrendszer ilyen bonyolult, még képzett jogászok is éveket tudnak vitázni azon, hogy mit hogyan kell kiérteni abból, ami jogszabályok garmadájában van leírva. Senki sem kötelezett benneteket arra, hogy autót vegyetek.
2, a felmerülő kockázatok értelmezéséhez nem attól kell elsősorban segytséget várni, aki a másik szerződő fél, hanem egy, vagy több tőle független szakembertől, akár pénz ellenében. A tudás pénzbe kerül, ingyen nem jár.
3, neked hótt mindegy, hogy jogilag ki volt illetékes aláírni a lízingcég részéről, mert ők sosem vitatták, hogy vállalnak minden kötelezettséget, ami a szerződés szövegében áll. A többi meg csak öncélú jogászkodó kötekedés részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!