Levonhatják azt a pénzt, amihez nekem semmi közöm?
Figyelt kérdés
Elnézést a rövid címért. Nos a kérdésem az lenne, hogy adott egy tartozás, amit ki kell fizetnem (nincs is ezzel baj). A baj ott kezdődik, hogy az én számlámra jön a barátnőm MUNKABÉRE is!!! Ezzel se lenne semmi baj. Most jön a pláne. 33%-os fizetéstiltásom van, mellette inkasszózva van a számlám, és még a barátnőm fizetését is leemelték, amihez semmi közük nincs, és a barátnőm nem szerepel se kezesként, se semmiként az én szerződéseimben, ergo semmihez semmi köze, mégis az ő munkabérét levonták. Hogyan lehetséges ez? Az oké, hogy inkasszózva van a számla, de sajnos nem volt időnk elmenni új számlát nyitni asszonynak (külföldről jött, és még nem ismeri, hogy mi hogy működik itt, én meg éjjel dolgozom). Valaki, valami biztatót tud mondani?2015. ápr. 13. 15:14
11/18 A kérdező kommentje:
Mellesleg voltam a ferenczi és társa végrehajtó irodánál, ahol mondták, hogy kaptam részletfizetési lehetőséget a t-mobiltól (igen, náluk van tartozásom), DE... és itt jön a de! A fizetésem 33%-át ugye levonták, és még azt mondták, hogyha kérem a részletfizetést, fizessek be 1 havi részletet a t-mobilnak. Mondtam nekik, hogy sajnos 50.000Ft-ból nem tudok már részletet fizetni. Ezt a ferenczi úgy értelmezte, hogy én elálltam a részletfizetéstől, holott SEMMIT nem írtam alá, és csak annyit mondtam nekik, hogy jelenleg nem tudok kifizetni részletet abból, amiből már alapból levontak 33%-ot. De még csak értesítést sem kaptam, hogy nekem lehetőségem lett volna a t-mobilnál részletfizetésre. Bezzeg a bírósági végzést már a jó címemre tudták kiküldeni.
2015. ápr. 13. 16:11
12/18 A kérdező kommentje:
Ugyanis a lakcímem, és a tartózkodási címem különbözik. De a tartózkodási helyemre küldték a bírósági végzést (ezelőtt 3 héttel), de az 1 hete kapott részletfizetési értesítést a bejelentett lakcímemre küldték (ahol nem tartózkodom 5 éve). Ezáltal én vagyok a hibás, hogy semmilyen tájékoztatást nem kaptam?
2015. ápr. 13. 16:13
13/18 anonim válasza:
A részletfizetési lehetőség nem egy alanyi jog, hanem egy lehetőség. Nem tudtál vele élni. Vásári kutyát nem érdekli, hogy miért nem.
14/18 A kérdező kommentje:
Elmondom újra... Semmiféle értesítést nem kaptam arról, hogy nekem lehetőségem van részletfizetésre, ezt már csak akkor tudtam meg, amikor bementem a végrehajtó irodába -.-
2015. ápr. 13. 19:40
15/18 anonim válasza:
Akkor leírom újra, lassabban:
Az, hogy te részletben fizethess nem egy kötelező érvényű dolog. Egy lehetőség, amit senki sem köteles neked felajánlani, pláne nem keresgélni téged azzal, hogy fizethetsz ám részletben is... Neked kellett volna őket megkeresni, hogy nem tudsz fizetni, csak részletekben, mit engednek.
16/18 anonim válasza:
Itt nem az inkasszó jogossága a kérdés, hanem az, hogy utána mekkora összeg maradt a számlán!
17/18 anonim válasza:
Szia, az inkasszó fennállása alatt (nem havonta, hanem amíg fennáll, maximum 35 napig, és ebbe 2 havi fizetés is beleeshet) felvehetsz összesen maximum 71,250 Ft-ot. Nos arról véleményem szerint számlanyitáskor nyilatkoztál, hogy a számlán lévő pénzösszeg tényleges tulajdonosa te vagy. Tehát ebből a szempontból az, hogy "amihez semmi közöm", nem állja meg a helyét...Pont emiatt az a jobb, ha mindenkinek van saját számlája, próbáljatok meg elmenni az asszonnyal számlát nyitni...:) Hogy legalább az ő fizetése megmaradjon...Amúgy meg a részletfizetési lehetőség tényleg nem jog, hanem lehetőség, amihez a végrehajtó szabja a feltételeket. Mivel nem tudtam vállalni, úgy tekintette, hogy nem élsz vele.
18/18 anonim válasza:
Ja és még annyi, hogy nem kell, hogy papírt kapj a részletfizetési lehetőségről, elegendő, ha szóban elhangzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!