Levonhatják azt a pénzt, amihez nekem semmi közöm?
Figyelt kérdés
Elnézést a rövid címért. Nos a kérdésem az lenne, hogy adott egy tartozás, amit ki kell fizetnem (nincs is ezzel baj). A baj ott kezdődik, hogy az én számlámra jön a barátnőm MUNKABÉRE is!!! Ezzel se lenne semmi baj. Most jön a pláne. 33%-os fizetéstiltásom van, mellette inkasszózva van a számlám, és még a barátnőm fizetését is leemelték, amihez semmi közük nincs, és a barátnőm nem szerepel se kezesként, se semmiként az én szerződéseimben, ergo semmihez semmi köze, mégis az ő munkabérét levonták. Hogyan lehetséges ez? Az oké, hogy inkasszózva van a számla, de sajnos nem volt időnk elmenni új számlát nyitni asszonynak (külföldről jött, és még nem ismeri, hogy mi hogy működik itt, én meg éjjel dolgozom). Valaki, valami biztatót tud mondani?2015. ápr. 13. 15:14
1/18 anonim válasza:
'de sajnos nem volt időnk elmenni új számlát nyitni asszonynak'
pedig bizony innentol egy szavad nem lehet. mennyi ido szamlat nyitni valamelyik bankban, 1 ora? lusta voltal, most iszod a levet (mert bizony a baratnod joggal fogja toled kovetelni a penzet).
az inkasszo szempontjabol tok mindegy honnan jon a penz, a te neveden van a szamla, innentol a te penzednek minosul, pont.
2/18 anonim válasza:
Így van, sajnos nem tudsz mit tenni, jogszerűen jártak el.
3/18 A kérdező kommentje:
Még mielőtt a nagy lustaságomra jönne a baromság, elmondom, hogy asszony hétfőtől péntekig dolgozik, reggel 6-tól délután 4-ig. Én délután 2-re járok dolgozni, és 11 előtt nem érek haza. Hogy tudtunk volna elmenni? De fő, hogy én vagyok a lusta.
2015. ápr. 13. 15:28
4/18 A kérdező kommentje:
A másik, hogy asszony bérpapírral tudja igazolni, hogy az ő fizetéséről van szó, és nem az enyémről. Pénteken is levettem volna már a pénzt róla, de mint mondtam, DOLGOZOM! Délután 3 órakor érkezett meg a pénz, így esélyem sem lett volna bankba menni.
2015. ápr. 13. 15:29
5/18 anonim válasza:
A te számlád, a te pénzed. Nem fogják megkérdezi minden forintról, hogy kinek a tulajdona. Online is lehet nyitni számlát és bemész aláírni időpontra. Kb 5 perc.
6/18 A kérdező kommentje:
Valamit nem értesz meg... Reggel 6-tól dolgozik délután 4-ig. Mire hazaér 5 óra, én meg már nem vagyok otthon. Novemberben költözött Magyarországra, januárban kezdett el dolgozni, most kapta meg normálisan a fizetését (2 hete inkasszózták a számlámat, előtte semmi baj nem volt). Munkahelyről meg nem tud elmenni szabadságra, mert abban a pillanatban kirúgják.
2015. ápr. 13. 15:35
7/18 anonim válasza:
"Valamit nem értesz meg"
Te nem értesz meg valamit. A te számlád, a te pénzed. Ez senkit nem fog érdekelni. A bankokban meg tudnak angolul, szóval egyedül is el tudta volna intézni, ha a magyar nem megy. Aláíráshoz meg kb csak köszönni kell tudni.
8/18 A kérdező kommentje:
Lényegtelen, de Ukrajnából jött... Nem ez volt a kérdés, hogy most miért nem tudott aláírni. A kérdés az volt, hogy jogosan vonják e olyan embernek a pénzét, akinek semmi köze az egész tartozáshoz (még nem is ismertem, amikor én már tartoztam)...
2015. ápr. 13. 15:40
9/18 TamásTóth válasza:
Igen jogosan. Az inkasszó-nál szinte bármilyen a számládra érkező pénzt azonnal levonahtank.
10/18 anonim válasza:
Igen, jogosan, mert az inkasszó nem a béredre szól, hanem minden pénzre, ami a számládra érkezik annak vizsgálata nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!