A Provident vonathatja a fizetésemet?
Van egy érdekes helyzet, amibe kerültem, még régen az egyik ismerősöm felvett egy hitelt a nevemre, ami, mint kiderült, hogy nem lett kifizetve. Elég naiv voltam, hogy segítettem neki, de sajnos ez van... Megkerestem és meg is van vele beszélve, hogy fizeti, de mindig csak tologatja, hogy majd pár hónap múlva meg akármikor. Viszont, ha vonnák a fizetésemből, arra azt mondta, hogy akkor mindenképpen fizetne, mert nem akar ennyire szarban hagyni. Kérdés, hogy ez mennyire igaz, de hátha.
Szóval 2009-ben lett felvéve a kölcsön, be lett fizetve belőle valamennyi, de azóta semmi. November óta van bejelentett állásom.
"felvett egy hitelt a nevemre"
Ilyen NINCS. Nem lehet senkinek sem hitelt felvenni a "nevére".
A hitelt TE vetted fel. Hogy a hitelösszeggel mi történt, az igazából nem érdekli sem a providentet, sem a bíróságot, senkit.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Illetve Kedves, A böszme Feri:
Nem tudom, hogy végig olvastad-e az írásomat, de abból szerintem kivehető, hogy tisztában vagyok a helyzettel, nem gondolom úgy, hogy Őt terheli a felelősség vagy akármi más. Ez csak és kizárólag az Én nevemet nyomja, ez csak a könnyebb fogalmazás végett lett így írva. A válaszod így teljesen irreleváns, de azért köszönöm, hogy válaszoltál még jobban el akartál keseríteni.
Nem elkeseríteni akartalak.
A Provident fordulhat bírósághoz, végrehajtóhoz, és küldhetnek a munkahelyedre fizetési letiltást. Egy tartozás esetén a nettó munkabér 33%-a tiltható, több tartozás esetén maximum 50%.
A bankszámládat inkasszálhatják, ez azt jelenti, hogy ami ott van, azt szépen lenyúlják. Vedd fel velük a kapcsolatot és próbálj megegyezni, jobban jársz.
A "nevemre vettek fel hitelt" kifejezést pedig ne használd, pláne ne ezen az oldalon, mert naponta több ezer ember olvassa, és a magyarok pénzügyi ismeretei igencsak hiányosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!