Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Behajtó Cég Közösségi Portálon...

Behajtó Cég Közösségi Portálon üzenget! Ez jogos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek az milyen eljárás, hogy egy behajtó cég az iwiw-en ír üzenetet? Munkaidőben hívogat folyamatosan és akkor nincs rá módom felvenni a telefont, munkaidő után én nem tudom Őket elérni és most már az iwiw-en írogat!

Várom válaszotokat és köszönöm a segítséget!

Üdv: Berny

2010. febr. 16. 14:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit akar tőled? Végrehajtani? A végrehajtás egy tértivevényes értesítővel kezdődik. Ha te ilyet nem vettél át, akkor addig ne foglalkozz velük. Persze én meg majd a főtéren üzengetek.. ekkora marhákat komolyan.
2010. febr. 16. 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Ott bárki üzenhet bárkinek, de nem is kell komolyan venni. Tiltasd le, ott arra is van lehetőség.
2010. febr. 16. 15:12
 3/10 A kérdező kommentje:
Semmiféle papírt nem vettem át és nem is küldte, úgyhogy nem volt mit átvenni. Egyszer beszéltünk telefonon és akkor abban maradtunk, hogy kapok egy értesítést sms-ben, hogy mikor tudok bemenni hozzájuk egyeztetni, hogy mi ez egyáltalán, mert én nem tudok semmiféle adósságról. Akkor is megbeszéltük, hogy sms-t küld és nem hívogat munkaidőben, mert nem tudok magán jellegű beszélgetéseket folytatni a munkahelyemen! SMS nem érkezett azóta sem és most az iwiw-en üzenget!
2010. febr. 16. 15:51
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Megértem, hogy dühít, de én sajnos a másik oldalt látom. Társasházban lakunk, egy-két lakónak nagyon komoly, milliós tartozása van, ami következtében a gázszolgáltató gázkikapcsolással fenyeget. Nagy ívben tojtak az illetők a fizetésre. Amint megbíztunk egy behajtó céget, akik non-stop cseszegették őket, hipp-hopp az egyikük tudott fizetni.

Nem igazán értem, hogy miért rosszabb az iwiw, mint az sms, de ha téged ez zavar, akkor írj nekik te az iwiw-en üzenetet, hogy nem ezt beszéltétek meg, legyenek szívesek a megbeszéltekhez tartani magukat.

2010. febr. 16. 15:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Undorítóak!!!!!!!!!!! Pffffffffffffffff......
2010. febr. 16. 16:17
 6/10 A kérdező kommentje:

A 15:54-esnek : igen, tudom, hogy vannak ilyenek is sajnos. Nekünk feltehetően egy hitelkártya miatti sarunk lehet, de igazából erről sem vagyunk meggyőzve, mert ahogy írtam is, semmiféle hivatalos megkeresés ( ajánlott, tértivevényes levél ) nem érkezett tőlük.

Én úgy tudom, jogász ismerős általi infó alapján, hogy sem a telefon, sem az SMS nem minősül hivatalos megkeresésnek, arról nem beszélve, hogy tudnunk kéne : van-e egyáltalán jogalapja arra, hogy bármiféle iratbemutatás nélkül tőlünk bármit is követeljenek. Itt arra gondolok, hogy az a szerződés pl., amit a bankkal kötöttün, tartalmazza-e azt, hogy a bank nemfizetés esetén kiadhatja-e az adatainkat harmadik félnek, továbbá érdekelne, hogy mikor "vásárolták" meg a mi esetleges tartozásunkat, mert bizony felmerülhet az is, hogy a nagyobb kamat reményében hónapokig ülnek 1-1 ügyön.

1 szó mint 100, gusztustalan, hogy mindenféle fórumon bepróbálkoznak, de hivatalos irat még egy sem érkezett tőlük.

2010. febr. 16. 16:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem tudom elhinni, hogy nyugodt vagy ,és nem keresed velük a kapcsolatot, hogy tisztázzátok, mi is van most? Tévedés, vagy valós tartozás? Akárhogy és akárhol is üzengetnek, én nem tudnék nyugodtan aludni, mig egy ilyen ügyet el nem rendezek. Miért nem esel rajta túl mielőbb? (egyébként nem, nem helyes hogy az iwiw-en üzengetnek és tényleg nem is hivatalos megkeresés!)
2010. febr. 16. 17:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Elég komolytalan cég lehet, ha az iwiw-et használja. Ez valami kamu cég lehet. Normális behajtó nem így jár el.
2010. febr. 16. 20:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt nem is hivatalos megkeresésről szól a dolog. Szimplán csak lelki hadviselés, hogy minél előbb tele legyen a hócipőd és rendezd a tartozásod - a mi esetünkben erről van szó, mert sajnos hivatalosan semmit nem tudunk tenni, hogy fizessék ki a tartozásukat.

A te eseted nyilván más. Itt előbb azt kell tisztázni, hogy miről is van szó.

Egyébként én is kaptam már behajtó, bocsánat adósságkezelő cégtől sms-t, hogy XY-nak tartozása van, ezt a mobilszámot adta meg elérhetőségnek, hívjam fel őket, Z számon tartják nyilván az ügyet. Gondolom mondanom se kell egyből ötszáz lett a vérnyomásom. Felhívtam őket, tisztáztam a dolgot, és felhívtam a figyelmüket, hogy nem ez a módja a tartozásuk behajtásának. Előtte azért leellenőriztem, hogy nem emelt díjas számot adtak-e meg.

Egy szónak is száz a vége: pláne, ha úgy érzed, hogy nem (lehet) jogos semmilyen követelésük, minél előbb tisztázd a dolgokat.

2010. febr. 17. 08:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Na most azt azért csak tudod mi a helyzet a hitelkártyával?? Kicsit gyanús, tán nem véletlen keresnek pont téged? Pláne ha te pontosan tudod, hogy nem fizetted a hitelkártyád rendesen...
2013. dec. 6. 04:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!