Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi előnye van annak ha valaki...

Mi előnye van annak ha valaki bankszámlán tartja a pénzét és nem otthon?

Figyelt kérdés
Vagy van egyáltalán előnye? Én akár hogy gondolkozom, nem találok, csak hátrányát.

2015. márc. 17. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:

- Minden atutalast elektronikusan, otthonrol lehet elvegezni, adott esetben automatikusan kifizetni a szamlakat, az ember megadja a megbizast es tobbet nincs vele dolga.

- nehany tizezer forintot lehet otthon tartani parnaban, komolyabb osszegeknel ez mar nehezkes

- a kartyaval valo fizetes osszehasonlithatatlanul kenyelmesebb mint keszpenzzel rohangalni allandoan.

- a nagyobb cegeknel eleve csak folyoszamlara utalas van, nincs keszpenzes jovedelemkifizetes

Akarhogy is gondolkodok, en hatranyt nem tudok felsorolni, csak elonyt.

2015. márc. 17. 10:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem te vigyázol rá, hanem a bank. Ez nálam előny, mert tartok attól, hogy betörnek lakásba, az OBA-ban viszont megbízók, hogy egy esetleges bankcsőd esetén kártalanit. (De még mindig kevesebb bank megy csődbe, mint ahány lakásba betörnek.)

Továbbá kapok rá némi kamatot, ami tényleg nem egy nagy összeg, de én azért örülök annak is.

2015. márc. 17. 10:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom de otthon biztonságosabb, már csak azért is mert a bankok bármikor becsődölhetnek, ( mint most is ami ment a tv-ben a bankokról a hírekben ) és akkor ugrik a pénzem, vagy ha mint pl filmekben is valami hivatalos vizsgálat vagy nyomozás vagy mi indul az érintett személy ellen, akkor az az első hogy zárolják a pénzét... Olyan helyzetben mikor kártyára utalják a pénzt, ott én úgy csinálnám hogy mikor megkapom, egyből kivenném és eltenném otthon...
2015. márc. 17. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:

a bankok nem csodolhetnek be barmikor, ez egy marhasag.

A szamladat sem zaroljak csak ugy. Nyilvan ha bunozo vagy, akkor neked jobb a keszpenz.

Ha semmilyen XXI. szazadi szolgaltatast nem akarsz igenybe venni, akkor nyilvan igy gondolkodsz.

En speciel nem tudnek letezni bankszamla nelkul. A keszpenzt meg utalom.

2015. márc. 17. 11:52
 5/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha bankcsődtől félsz ne az utolsó kis tkaszövben tartsd a pénzed. Az még nevében sem bank... Egy jobbnevű bank azért nem nagyon fog becsődölni egyik napról a másikra. Van esélye, de elég kicsi. Ha meg úgy csapatostól dőlnek be a bankok, akkor olyanmindegy, hogy hol van az a párezer forintod, mire vége a csődnek egy morzsát meg egy korty vizet se tudsz majd venni rajta.
2015. márc. 17. 12:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Az előző válaszhoz még annyit tennék hozzá, hogy a pénz zárolása nem minden megtakarítási formára vonatkozik, vannak olyan megoldások, ahol ez elkerülhető, sőt!
2015. márc. 18. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!