K&H Banknál az előtörlesztés ilyen zsivány módon működik?
Megkérdeztem a bankba szemtől szemben, világosan és érthetően, milyen díja van az előtörlesztésnek. Válasz: 1%. Tehát ha befizetek 1000 eurónak megfelelő forintot, 990et írnak jóvá a tőkéből? Válasz igen.
Bemegyek 1 hét múlva, mondom előtörlesztenék, 1300 eurónak megfelelő forintot. Szépen kiszámolja a rögzített 308,97 árfolyamon. 401E körül van. Azt mondja 10E az előtörlesztés díja. Mondom neki, múltkor még csak 1% volt. Válasz, igen, de minimum 10E maximum 35E. Rendben, akkor ezt nem tette hozzá, de biztos így van. Másnap jön az sms, tőke előtörlesztés 378E forint, kamat előtörlesztés 23E forint.
Ez mindennek a teteje. Ez így törvényes? Nyílt világos kérdésre megtévesztő, fél információk és még a tőkét sem csökkentik 100%ban a befizetéssel, kamatot számolnak ott is.
Akkor sajnos nem tudom, mi lehet ennek az oka, de ezt a kifejezést még nem is hallottam, hogy "kamat előtörlesztés".
Kérdezd meg a bankot és majd írd meg, mit válaszoltak.
Lehetséges, olyan 41E szokott lenni a törlesztőben a kamat 9E a tőke.
De ha így van, akkor a törlesztő amit vonnak most vagy kevesebb lesz vagy nagyobb lesz 23E-el a tőkearány. Kíváncsi leszek.
Nem hittem, nem vagyok hiszékeny, ha elolvastad volna figyelmesen, azon van a hangsúly, hogy rákérdezek valamire érthetően és világosan és csak fél információt adnak ki, ezzel megtévesztenek.
Szia!
Azért kerül ilyenkor törlesztésre a kamat is, mivel az előző esedékességi nap és az előtörlesztés napja közötti időszakos kamatot is meg kell fizetni, hiszen gyakorlatilag ilyenkor újrakalkulálják a hiteledet a csökkentett tőkeösszegre számítva.
Az viszont egy vonatkozó kérdés, hogy ezután változatlan futamidő mellett fogsz kisebb részleteket fizetni, vagy változatlan részletek mellett csökken a futamidőd. Valamelyik egészen biztosan életbe lép a két alternatíva közül. Nem tudom, ezt tisztáztátok-e, mert talán még ez lehet Neked is fontos információ.
A fiókosok meg sajnos nem a legjobban képzett réteg egy bankon belül, ezért érdemes minden ilyen jellegű ügyet telefonon intézni (lényegesen hozzáértőbb emberek ülnek ott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!