Valaki segítsen. Hitelt szeretnék szerezni, de a bankok mind elutasitanak. Valaki nem tud valami megoldást?

Figyelt kérdés
2015. febr. 25. 09:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Add el a fel vesedet.
2015. febr. 25. 09:29
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon vicces!
2015. febr. 25. 09:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Így látatlaban 0 információval elég nehéz segíteni.

Ha tényleg kíváncsi vagy a véleményünkre, akkor írd le kérlek legalább, hogy:

- milyen típusú hitelt szeretnél (milyen célra pl. laksávásárlás, gépjármű, áruhitel vagy épp adósságrendező vagy szabadfelhasználású?)

- milyen összegben

- amennyiben jelzálogfedezetűt szeretnél, mennyi az önerőd, van-e egyáltalán- mi a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értéke stb.

- mennyi az IGAZOLHATÓ rendszeres jövedelmed (számlára érkezik-e, alkalmazott vagy-e, határozatlan idejű-e a szerződésed, illetve ha vállalkozó vagy, akkor eredményes-e a vállalkozásod stb.)

- hány fős háztartásban élsz? (magyarul a jövedelmed hány felé oszlik: van-e házastársad, neki mennyi a jövedelme, el kell-e tartanod gyermekeket stb.)

- van-e más hiteled (még a folyószámlahitelkeret is számít!)

Így azért már könnyebb lenne segíteni- ha mással nem, hát azzal, hogy pl. a jelenlegi jövedelmi szinteddel esetleg irreális a hitelcélod.

Minden jót: egy pénzügyes

2015. febr. 25. 09:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Én egy két gyermekes édesanya vagyok.jelenleg gyed-en vagyok.a párom kozmunkas.a havi összes bevételunk 171000ft.amit hitelerre kifizetunk az havi 105000ft.van személyi kölcsön,folyószámla hitel,provident.valahogy szeretnék kikeveredni ebből az ördögi körből.de nem tudok.
2015. febr. 25. 09:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Ilyen információk mellett ami megadtál, te sehol nem kapsz hitelt. Van pár hiteletek, és így is kevesebb marad nektek mint amennyi kellene. Arról nem is beszélve, hogy te gyeden vagy ezért neked esélyed sincs hitelt igényelni.

Szóval 2 lehetőség maradt

1. Belenyugszol, hogy nem kaptok hitelt, és megpróbáljátok tovább törleszteni rendesen a már meglévő hiteleket. Amint letelnek, és nem volt elmaradás a bank újra ad

2. Kértek kölcsönt rokonoktól.

2015. febr. 25. 09:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát ja,ezekkel nem mondtál újat,csak az a baj,nem tudjuk rendesen fizetni őket,mindig van valahol valami elmaradás mivel mellette élni is kell.csak jó lenne egyet fizetni rendesen,nem mindig mocskoskodni.és látni a gyerekeket hogy nagyon szenvednek.én nem ezt akartam,de egy hirtelen jött katasztrófa mindent tönkretett.most meg itt tartunk.a család meg csóró.
2015. febr. 25. 09:58
 7/11 anonim ***** válasza:

A 3. válaszoló vagyok, a pénzügyes.

A megadott adatokkal valóban nagyon kevés a jövedelmetek sajnos.

A havi 171 eFt-otokat kell 4 felé osztani, akkor éppen a minimálnyugdíjhoz közeli, 40 eFt körüli összeg jön ki és még ebből vannak fizetnivalóitok.

Amit én tennék ebben a helyzetben: sorrendbe állítanám a tartozásokat, a legnagyobb kamatozásút igyekeznék legelőször letudni, illetve adósságrendező hitelben érdemes lehet gondolkodni de nem provident vagy hasonló pénzügyi vállalkozásnál.

Nagyon nehéz erre a helyzetre okosat mondani, de mindenképpen törekedjetek arra, hogy több személyi kölcsönt meg providentet már ne vegyetek fel a megélhetésre, mert akkor nincs kiút.

Bizony annyira kevés a jövedelmetek, hogy a bevétel növelésén is el kellene gondolkodni: a gyereknek keress állami bölcsődét, mellette kaphatod a gyedet és vállalhatsz munkát- még egy 4 órás munkából szerzett pénzzel is előrébb vagy, mint a semmivel.

A családfenntartó közmunkája helyett is igyekezni kellene egy normálisan fizető munkát találni- de tudom, hogy nehéz, mégis MUSZÁJ- ennyiből tartósan 4 ember ekkora hitelekkel tényleg csak nyomorogni tud.

(nem szeretnélek megbántani, de lehet, hogy nem volt a legmegfontoltabb döntés ilyen helyzetre második gyeremeket is bevállalni- ha harmadikban is gondolkodtok, kérlek NE tegyétek, amíg nem tudjátok a megfelelő feltételeket biztosítani- a gyermekvállalás nem megoldás a munkanélküliségre sem!)

2015. febr. 25. 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:

3, 7. vagyok megint.

Még egy értelmes megoldás eszembe jutott: a lakóhelyeteken lévő családsegítő szolgálatnál van ingyenes ún. adósságrendezési tanácsadás. Tényleg ingyenes, menjetek be, kérjetek segítséget.

A tiétekhez hasonló esetekben tudnak pl. abban is segíteni, hogy közműszolgáltatók adjanak kamatmentes haladékokat, ha jogosultak vagytok rá, akkor védendő fogyasztók lehessetek, ha a helyi rendeletben meghatározottaknak megfeleltek (ennél a jövedelemnél esélyes!) akkor legalább egy-egy eseti segélyt kapni, vagy a gyerek bölcsődei ellátását megszervezni, oviban-iskolában méltányosságból az étkezési díra kedvezményt kapni vagy ingyenesen étkeztetni a gyerekeket- már ezek is tízezrek havonta!

2015. febr. 25. 10:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Adósság rendező hitelben is gondolkodtam,de nem tudom hogy hol lenne érdemes próbálkozni.a bölcsőde kilove,nincs a közelben.az önkormányzat nagy ívben tojik a fejünkre,a parom folyamatosan munkát keres,de egy kicsi falubol ez elég nehéz.gyermek vedelmis vagyok, így a nagyobbik gyermekem iskolai dolgaiert nem kell fizetni.amúgy meg minden rendben ment,azért vállaltuk a második gyereket.utána jött a bajsag.
2015. febr. 25. 10:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Már elég furcsa az hogy ebből se tudtok kilábalni és mégvenni akartok hozzá fel.
2015. febr. 25. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!