Ha a bank hibájából nem történt meg az utalás akkor mi a teendő?
Anyukám küldött Ausztriából pénzt, hogy befizessem a csekkeket, de a pénz nem ért ide (így a csekkeket se tudtam befizetni!). Tudom hogy általában 4-5 munkanap szokott lenni, ezért a hatodik napon bementem a bankomba, rákérdezni, mert én akárhányszor kérdeztem le az egyenlegem nem volt rajta a pénz. Azt mondták, hogy aki utalt nekem pénzt az menjen be a bankjába és kérdezzen rá. Anya be is ment a bankba ahol bejelentették hogy nem utalták el a pénzt, de akkor most el lesz utalva (a csekkeknek nem mondhatom hogy várjanak) ezért anya gyorsan küldött a western unionon keresztül pénzt, ami plusz pénzbe kerül (18 euro).
Mivel a bank hibázott, mit lehet tenni? Nem egy horribilis összeg, de igazságtalannak tartom, hogy anya kell még a bank hibája miatt fizessen. Mit lehet tenni?
Nagy valószínűséggel semmit.
De a nélkül, hogy pontosan tudnánk, hogy miért nem utalt a bank nem lehet még tippelni sem.
sepa utalás t+1 napos, azaz egy nap alatt a számládon van a pénz, ha ő eur-ot utalt egy magyar huf-os számlára sepa utalással, akkor pont időben írták jóvá a te számládra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!