Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi lenne a megoldás ebben az...

Mi lenne a megoldás ebben az esetben, hogy a testvéremnek ne menjen el a teljes fizetése?

Figyelt kérdés
Hárman éltünk sok hitellel de időközben e testvérem elköltözött.Az ő nevén van a jelzáloghitelünk amit eddig rendesen fizetett és van egy Raiffeisen hitel amit már nem bír fizetni 3 hónapja.Abban egyeztünk meg annak idején,hogy azt majd mi fizetjük de sajnos nem tudjuk mert sorba dőlnek be a hiteleink.Már 2-t is felmondtak.Mondtam neki,hogy ne fizesse a jelzálogot mert a háznak már úgyis mindegy el fog veszni,hanem fizesse helyette a másikat és akkor nem hal éhen.Igen ám de a jelzáloghitelt az Otp azonnal leveszi a számlájáról amint a fizetése megérkezik.Mit lehet ilyenkor tenni? Legszívesebben bemennék az Otp-be,hogy mondják fel a hitelt de ez sajnos nem így működik:( Nekem már mindegy de a testvéremnek nem és szeretném kihúzni a bajból mert miattam került oda. A Raiffeisen már felmondással és fizetés letiltással fenyegeti amit nem szeretnék megvárni!Volt valaki hasonló helyzetben és tudna tanácsot adni?
2010. febr. 7. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
A ti 2 felmondott hiteleteknek van köze a testvéredhez? Úgy értem, hogy kezes, esetleg adóstárs az ügyben? Az ingatlan, amire a jelzálog van bejegyezve közös tulajdon? Kinek a nevén van? A testvéredén, vagy mind a kettőtökén? Ezeket írd meg, mert ez fontos infó. Újra rádnézek és válaszolok. Nem biztos, hogy jó megoldás egy jelzáloghitelt mostantól nem fizetni.
2010. febr. 7. 11:29
 2/7 A kérdező kommentje:
A mi hiteleinknek neki nincs köze. De nekünk nem csak a felmondottak vannak hanem sajnos több is. Hatalmas adósságcsapdába kerültünk:( A ház hármunk nevén van. Én jelzálogkötelezett vagyok a másik tesóm akivel lakom pedig adóstárs.Az elköltözött tesóm nevén van a jelzáloghitel és egy Raiffeisen hitel.
2010. febr. 7. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Huh.. szerintem most akkor az a legfontosabb, hogy megpróbáljatok a hitelek számán csökkenteni, esetleg hitelkiváltással, hogy ne annyi helyre kelljen fizetni. A legfontosabb, hogy keressetek egy pénzügyi tanácsadót!!!!!!! Aki tud nektek segíteni úgy, hogy minden hitelt átnéz... gondolkodok, hol lehetne ilyet találni, aki nem vagyonokért segít.. délután még írok!
2010. febr. 7. 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Itt vagyok! 2 dologra jutottam. Esetleg meg lehetne keresnetek a Banki Hitelek Károsultjai Egyesületet ( [link] és megkérdezni tőlük, hogy jelen helyzetben tudnak-e tanácsot adni, hogy ne kerüljetek nagyobb bajba, ha esetleg ők nem, akkor kihez fordulhattok. Mondjátok el neki, hogy rengeteg hiteletek van, magas törlesztővel és bedőlt ügyletekkel. Rendezni szeretnétek ezt a helyzetet. A másik ahol esetleg meg lehet kérdezni, az a helyi önkormányzat. Én a neten úgy láttam, hogy pl. Újpesten van ingyenes tanácsadás az ilyen nehéz helyzetbe került embereknek, mint amilyenek most ti is vagytok. Nyugodtan ott is elmondhatod, hogy hiteltanácsadásban kérnéd a segítségüket. Ha ott helyi szinten nincsen, akkor esetleg mit javasolnak, hova fordulj. Biztosan van segítség!!! Ne hagyjátok veszni a lakást. Elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagytok most, de őket mindenképpen keressétek meg, hátha orvosolható a probléma. Remélem sikerrel jársz.
2010. febr. 7. 19:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a tanácsodat de sajnos egyik sem megoldás.Önkormányzatnál próbálkoztam de szóba sem akartak velem állni aztán elküldtek h nem tudnak segíteni. A bhke honlapot megnéztem.Sajnos itt vidéken nagyon messze van tőlünk az irodájuk.Pici faluban lakom. Esélyem egyenlő a nullával a dolgok rendezésére.Pedig nagyon szeretném az erősen elrontott életem egyenesbe hozni és tanulva a káromon egy új és adósságmentesbe belekezdeni.Kérdés,hogy hogyan? amikor mindenki hátat fordít???
2010. febr. 7. 19:54
 6/7 anonim ***** válasza:

A tesód nyisson másik bankban egy számlát és kérje oda a fizetését. Az Otp-s hitel addig kicsit csúszik,de utólag bemegy és befizeti.

Mi is így csináltuk anno,mert sokszor amint ráment a fizum,mert le is vonták és nem maradt pénzem.

2010. febr. 7. 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:
az első 3 vagyok megint:) .. Esetleg azért felhívhatod a BHKE-t, hátha van arra mód, hogy telefonon is tudnak valamit segíteni. + az jutott még az eszembe, hogy esetleg megkérdezni az OTP-t, hogy nincs e lehetőségetek átmenetileg csökkenteni a részletek összegét egy pár hónapig, a rafit meg azért, hogy esetleg van-e lehetőség a felhalmozott hátralékot a tesódnak részletben rendeznie, vagy esetleg futamidő hosszabbítással a részleteket csökkenteni. Sokat gondolkodtam az este rajtatok.. sajnálom, hogy elutasítóak voltak az önkormányzatnál. Ha esetleg nektek van olyan helyen hiteletek, ahol még nincs fizetési elmaradás, probléma, akkor esetleg azt a bankot meg lehetne kérdezni, hogy átvihetnétek-e a hiteleiteket oda (úgymond adósságrendezés van-e náluk)mert így mondjuk akkor lehet, hogy csak egy helyre kellene fizetnetek és talán kisebb részleteket, mint amit most összesen fizettek (remélem érthetően fogalmaztam)
2010. febr. 8. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!