A végrehajtó mit vihet?
akkor is lefoglalhatja, ha haszonállat, ez nem változtat semmit.
nyilván nincs a végrehajtónak hozzá istállója és egyéb kelléke, hogy elvigye, ezért úgy is lefoglalhatja, hogy ott marad a helyszínen.
ebben az esetben senkit nem kötelezhet rá, hogy őrizze és etesse az állatot. nem kötelezheti az adóst, hogy elszámoljon vele a későbbiekben. sőt nem kötelessége az sem, hogy beszolgáltassa. nem kötelessége a végrehajtás helyszínére és idejére odavinni a vagyontárgyait, hogy lefoglalják.
az adós viszont nem értékesítheti, mert akkor bűncselekményt követ el, azt kell megmondania, hogy szerinte hol van a vagyonelem és kinél. ha nincs ott, akkor se vonható felelősségre, csak ha bizonyítják, hogy hazudott hollétéről tudatosan. Pl. ha átadja a lovat valakinek, az a valaki elismeri, hogy átvette, de az a valaki nem nyilatkozik a hollétéről, semmit se csinálhat, csak keresheti.
szarrá kell verni a csicska fejét, nem vihet el semmit! az az ember, aki más nyomorából próbál megélni, jobb esetben meggazdagodni, az nem érdemel többet, minthogy nyomorékként élje le az életét egy tolószékhez láncolva.
Amúgy, jogilag szinte mindent vihet. De ha lekonkrétizálod a kérdést, megpróbálok rá válaszolni neked.
igen, ellovagol rajtuk! :-)
viccet félretéve, lefoglalja őket, te nem adhatod el, sőt az állapotukért is felelsz!
Én ugyanezen gondolkoztam a diákhitellel kapcsolatban.
A hitelbe felvett pénzemért semmit nem kaptam eddig, csak nem megtartott órákat, le nem adott anyagot és szívatást a vizsgákon orrba szájba.
Egy ágy, egy kabát, egy cipő, slussz. Mindenről lemondom a testvérem javára és majd ha lesz egy barátnőm, akkor az ő nevén lesz még a telefonom is, de egy büdös fillért nem fogok visszafizetni belőle. Minek fizessem vissza a semmire felvett pénzt?
"felvett pénzemért semmit nem kaptam eddig"
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Te egy hitelezőtől (állam) pénzt kaptál, amit tetszésed szerint elkölthetsz, és később vissza kell fizetned.
Ugyanígy egy szolgáltatótól (önkormányzat) szolgáltatást kapsz (tanítás), ami ha nem teljesíti a normákat, azt jelezheted a megfelelő helyen, aztán jó esetben történik is valami.
A kettő egymástól független dolog.
''''''''''''', sőt az állapotukért is felelsz!
nem felel érte, csak kárt nem tehet benne. sőt ha másvalaki birtokán van, azzal is meg kell egyeznie a végrehajtónak, hogy egyáltalán ott maradhat-e a ló és ha nem egyezik meg vele, akkor visszatarthatja magának és nem kell átadnia addig, míg meg nem egyezik vele.
gondolj bele, ha lefoglalnának 10000 kismalacot és 1 év mulva elvinnének 10000 vágókocát
idióta vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!