Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek érdemes belevágni...

Szerintetek érdemes belevágni az OTP lakástakarékba? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Az egyik nászajándékunk az volt Anyukámtól,hogy fizeti nekünk a Fundamentát. Nyáron kezdte el fizetni.

Azon gondolkozunk,hogy a Férjemnek is kellene kötni egyet,csak neki az OTP-nél,mert az asszem csak 45 hónapos,míg a Fundamenta 49 hónapos.

Szerintetek megéri belevágni?

A helyzet az,hogy 2-3 év múlva már biztos lakáshoz szeretnénk jutni,viszont akkor a pároméhoz nem tudnánk hozzányúlni.

Azért gondoltunk erre,mert havi szinten nem tudunk olyan sokat félretenni.

Mi a véleményetek?

Tapasztalat?

2014. dec. 17. 10:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nézzétek meg mindkét cég teljes ajánlatát. Melyiknél mekkora a teljes költség (díj) és melyiknél tudtok olcsóbbés gyorsabb hitelt felvenni.
2014. dec. 17. 10:24
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Én befektetésekkel, hitelezéssel foglalkozom. Jelen pillanatban a 4 lakástakarékpénztár közül az OTP-t ajánlanám leginkább, ennek az oka a következő:

Minden pénztárnál egységesen 30% az állami támogatás, illetve a kamat is hasonló, egy-két hónap eltérés van a futamidők között, így ezeknek a tekintetében nincsen komolyabb különbség. A felvehető hitel tekintetében is egyaránt jó feltételeket nyújtanak. Amiben mérhető a különbség jelen esetben az a számla nyitási díj, amit az OTP bizonyos feltételekkel, akár teljes egészében elenged. Így ezek alapján jelen esetben, én őket javasolnám. Szívesen segítek konkrétumokkal, ha érdekes nyugodtan írj privátot.

2014. dec. 17. 18:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lakástakarékba érdemes, de térden állva könyörgöm, nehogy szóba állj az OTPvel! Az ügyintézőknek halvány fogalmuk sincs a termékről, hülyeségeket mondanak, a hitelük a létező legroszabb, inkorrekt, lassú, körülményes, NE!!! Bármelyik másik lakástakarékba, csak ide ne, mert a hajatok is kihullik!
2015. jan. 3. 21:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A számlanyitási díj mézesmadzagját be ne nyeld, mert sokba kerül a végén!
2015. jan. 3. 21:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 6. 08:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem az én családomban már 6 db 20 ezres van, és már volt lejárt ltp szerződésünk is (4 db).

Számlát kell adni mindenről, és egyeztetni az ügyfélszolgálattal, így nem lesz gond.

Szerintem megéri várni rá, de hozzáteszem, hogy a hitel konstrukcióik semelyik banknak nem igazán jó. Inkább kössél többet (családtagoknak), és várjál rá. Persze ha hitel kell, akkor nincs mit tenni.

Hitelt a széles családban vettek fel így. Az egyik kb 1 év ltp fizetés után vette fel, a másik pedig ltp nélkül, de úgy, hogy közben a hiteltörlesztő mellett fizeti az ltp-t, így akkor amikor lejár az ltp, belenyomják a pénzt a hitel tőketartozásba. Van még egy aki úgy fizeti az ltp-t, hogy majd hitelt is vesz fel a végén (bár ott kis összeg volt, és az szentírás, csak annyi lehet).

2015. febr. 6. 09:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Jah előző vagyok. Mindenki otp-s volt, bár szerencsénkre nekünk nem volt gondunk velük. Segítettek mindenben. (biztos fiók függő ez is, van ahol ilyen a bagázs, meg van ahol amolyan)
2015. febr. 6. 09:11
 8/9 anonim válasza:

A 2. válaszolónak szeretnék üzenni,hogy ha már az OTP mellett kardoskodsz,és reklámozod (gondolom nem hiába,csurran-cseppen valamennyi),a tisztesség úgy követelné,hogy azt is leírd,a kiutalásnál mennyit von le a bankocskád...Mert nem azon a 30 e számlanyitásin fog múlni,amikor tőlem a kiutaláskor 100.000 ezret vontak le!!!

Szóval szeretném kérdezni a legmélyebb tisztelettel,hogy ha az előnyöket sorolod,a nagyon csúnya lehúzást miért nem???

A kérdezőnek csak annyit,ha ilyen bankot látsz,oda se nézz,nemhogy a számlanyitáson gondolkodsz!!!

És a róka nem mindig rossz!!!Sőt!!

Remélem segítettem!!

2015. márc. 11. 23:28
 9/9 anonim válasza:

8-as válaszoló vagyok.

Az lemaradt,hogy nem a rókás cégnél dolgozok,sőt,nem is a bankszektorba.

Amit írtam,az mind tapasztalat!!!

2015. márc. 11. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!