Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamenta megelőlegező vagy...

Fundamenta megelőlegező vagy OTP kedvezményes lakáskölcsön?

Figyelt kérdés
Helyzet: jövőre lesz, hogy 2 éve már fizetem a fundát (20rugóval) amire felvehetném a 3,22M-ós szerződéses összeget. Egy 7-8M házról van szó amihez a hiányzó összeget saját erőből potlóm. Mivel OTP-s lakáskasszám is fut párhuzamosan (régebb óta, csak ugye azt nem vehetem fel előre) ezért abból szeretném majd a fundás megelőlegező lakáskölcsön egy részét betörleszteni (mert azt irták hogy azt is lehet). Ez szerintetek működhet? vagy inkább sima OTP-s kedvezményes lakáshtel és majd azt törlesztem be a szintén OTP-s lakáskasszával
2014. nov. 23. 09:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10-es, most mellébeszélsz. Az alapvető különbség kettőnk között az, hogy te zsigerből utálod az OTP-t, ezért számodra egy OTP-s ajánlat eleve nem lehet kedvező még akkor sem, ha az. Én viszont objektív tudok maradni és csak a számtan alapján alkotok véleményt. Kérlek mutass egyetlen olyan hozzászólást részemről, ahol magát a Fundamenta céget becsmérlem és ha találsz, elnézést kérek:).
2014. nov. 24. 18:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerinted mellébeszélek. Gondold ezt!

Zsigerből utálom az OTP-t? Honnan veszed ezt? Negatív tapasztalaton kívül mást még nem szereztem náluk, ez tény. Hogy Ezt jogom van elmondani, az is tény. Hogy a pénzügyben az 1+1 az nem 2, az is tény. Akkor miről is beszélsz?

2014. nov. 24. 19:46
 13/16 anonim ***** válasza:

" Kérlek mutass egyetlen olyan hozzászólást részemről, ahol magát a Fundamenta céget becsmérlem és ha találsz, elnézést kérek:)."

Remek! De ki mondta, hogy becsmérelted a Fundamentát?

2014. nov. 24. 21:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Köszönöm mindketőtöknek a válaszokat és hogy foglalkoztatok a témával, de rosszul érzem magam ha másoknak feszültséget okozok, ugyhogy ne emésszétek ngyon magatok emiatt. Ahogy én látom most, az OTP-s lakáshitel olcsóbbra jönne ki, mint a fundás megelőlegező, pláne ha LTP-al kombinálható. Nem most venném fel a hitelt, hanem jövőre, de szerintem mindig lesz ilyen-olyan akció az OTP-nél. 3 LTP-vl rendelkezek (2 otp, 1 funda), 2 és fél éve kötöttem az elsőt aztán minden következő évben egy ujat. Ez igy azt jelenti, hogy ma már 60E ft befizetéssel 18E Ft állami támogatáshoz jutok havonta. Ez szerintem jó, ahhoz képest hogy 2 % köruli az alapkamat. Persze csak ha lakáscél van ugyebár. Még megvárom a tavaszt, nem sürget a tatár, aztán kiderül hogy alakulnak a dolgok és megirom.

Mégegszer köszönöm a segitségetek!

2014. nov. 25. 15:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, még csak véletlenül se érezd rosszul magad, bennem semmi feszültség nincs.:)

Kérdezz bátran bármikor, szívesen segítek, amiben tudok. Rálátásom van az összes bank ajánlatára. Napi szinten ezzel foglalkozom már több, mint 10 éve, remélem ez így marad jövőre is:)

2014. nov. 25. 19:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Feszültség bennem sincs, emiatt ne érezd magad rosszul, tényleg! Ha jövőre veszed fel a hitelt, célszerű lesz kalkulációt kérni a Fundára is, nem vagyok meggyőződve arról, hogy az OTP-vel jobban jössz ki. Nekik áthidaló kölcsönük nincs, banki konstrukciókkal játszanak. Az akciókkal kapcsolatban is fokozott óvatosságra intelek, a kedvezménynek minden esetben ára van, amit nem szeretnek elmondani. Sajnálom, ha ez egyfajta rivalizálásként jön le, pedig nincs erről szó. Nem vagyok érdekelt egyik intézetnél sem, azonban tapasztalatom mindkettőről van. Akcióról, őszinteségről, korrektségről, következetességről, utólag kiderülő dolgokról, mindenről. És kötelességemnek érzem, hogy erre felhívjam mindenki figyelmét, akit elsőre elvakít az AKCIÓ hívószó.
2014. nov. 26. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!