Tele adóssággal. Mit tegyek?
Hello !
Lenne egy kérdésem . Elég nehéz helyzetben vagyok (legalábbis én úgy gondolom).
Sikerült 3 adósságot felhalmoznom 3 különböző cégnél.
Az első egy mobilszolgáltató cég akiknél egy előfizetéses szerződésem volt. 3 havi számlával tartozom nekik ami összesen 150 ezer forint. Már kb 2 hónapja letiltották a kártyámat,
viszont a "nagy levelezés" eddig elmaradt. Eddig 1 levelet kaptam tőlük hogy tartozok feléjük és hogy 8 munkanapon belül fizessem vissza. ( T mobil )
A másik egy áruhitelkártya tartozás. A kártyán 250 ezer forint tartozásom van . A cégtől elég sok levelet kaptam már hogy fizessem be 8 napon belül illetve legutóbb kaptam egy levelet hogy
a bank felbontotta a szerződésem és ha nem fizetem vissza akkor egy behajtási cégnek adják az ügyet illetve bevonnak egy 3. személyt is. ( CIB Bank)
A harmadik egy személyi kölcsön ahol közel 4 havi számlával maradtam el. Ez kb 60-70 ft-ra jön ki. Tőlük elég sok levelet kaptam már illetve orrba-szájba hivogatnak telefonon, otthon,mobilon illetve
a munkahelyemen is. Amikor legutóbb beszéltem velük közölték hogy nem várnak többet hanem a bank kiküld házhoz valami behajtó emberkét. ( Credigen Bank )
A fő kérdésem hogy kapok értesitést arról ha az aktuális cég átatdja az ügyem egy behajtó cégnek , illetve hogy ők mit csinálnak? Fojtatják a levelezést vagy tényleg házhoz jönnek?
Ti mit csinálnátok ien helyzetbe?
Köszönöm ha válaszoltok fontos lenne !
Külön értesítést nem kapsz.
A behajtó cég fog jelentkezni. Ha nem fizetsz nekik, bírósági úton végrehajtást fognak kérni ellened. Akkor azután jön a végrehajtó, és viszi a TV-t, meg az asztalt, széket...
Hogy mit csinálnék? Hogy mit csináltam volna korábban, azt most hagyjuk, talán már Te is rájöttél, hogy máshogy kellett volna...
Én dolgoznék éjjel-nappal, eladnám amit csak tudok, hogy pénzhez jussak. Biztos nem várnék arra, hogy majdcsak lesz valahogy. Mert ez magától nem lesz így.
Van most munkám amiből próbálom törleszteni őket de egyre jobban elúszom ...
Tényleg van ilyen 2010-ben hogy jönnek csöngetnek és viszik a TV-t??? Ez elég ósdi dolog nem? Létezik még ilyen? És ha nem az enyém vagy ha nem engedem be őket?
Komolyan gondolod, hogy ezt meg lehet úszni?
Tényleg azon gondolkodj, hogy hogyan fizesd vissza, ne azon, hogy hogyan ne!!!
Tudnod kell, hogy ha nem fizetsz akkor már a büntetőkamat ketyeg a hiteleidre, a mobilszámládra, mindenre.
Nem ajándékba kaptad ezeket a szolgáltatóktól!
Az agyam eldurran ettől, hogy még Te vagy felháborodva, ha végrehajtanának!?
Hogy a fenébe lehet havi 50 ezret eltelefonálgatni amikor ennyi az adósság?!
ne írjunk már ostobaságot! végrehajtásnál az első amiből megpróbál a végrehajtó tiltani, az a munkabér. ha nincs, ingatlanra ráterheli (illetve ez mindenképpen, biztosítékként akkor is, ha közbe tiltja). ha nincs akkor ingóság.
egyébként: kb. tehát félmillióval lógsz, ez nem nagy összeg, ha van ingatlanod, vegyél fel rá jelzálog alapú személyi kölcsönt, azt adnak BAR-osoknak (gondolom ezek után már az vagy, bár nem biztos. bármelyik bankfiókban meg tudják ezt nézni) is némely pénzintézetnél, ha van kezes. hitelközvetítők tudnak ebben segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!