Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tele adóssággal. Mit tegyek?

Tele adóssággal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hello !

Lenne egy kérdésem . Elég nehéz helyzetben vagyok (legalábbis én úgy gondolom).

Sikerült 3 adósságot felhalmoznom 3 különböző cégnél.

Az első egy mobilszolgáltató cég akiknél egy előfizetéses szerződésem volt. 3 havi számlával tartozom nekik ami összesen 150 ezer forint. Már kb 2 hónapja letiltották a kártyámat,

viszont a "nagy levelezés" eddig elmaradt. Eddig 1 levelet kaptam tőlük hogy tartozok feléjük és hogy 8 munkanapon belül fizessem vissza. ( T mobil )

A másik egy áruhitelkártya tartozás. A kártyán 250 ezer forint tartozásom van . A cégtől elég sok levelet kaptam már hogy fizessem be 8 napon belül illetve legutóbb kaptam egy levelet hogy

a bank felbontotta a szerződésem és ha nem fizetem vissza akkor egy behajtási cégnek adják az ügyet illetve bevonnak egy 3. személyt is. ( CIB Bank)

A harmadik egy személyi kölcsön ahol közel 4 havi számlával maradtam el. Ez kb 60-70 ft-ra jön ki. Tőlük elég sok levelet kaptam már illetve orrba-szájba hivogatnak telefonon, otthon,mobilon illetve

a munkahelyemen is. Amikor legutóbb beszéltem velük közölték hogy nem várnak többet hanem a bank kiküld házhoz valami behajtó emberkét. ( Credigen Bank )

A fő kérdésem hogy kapok értesitést arról ha az aktuális cég átatdja az ügyem egy behajtó cégnek , illetve hogy ők mit csinálnak? Fojtatják a levelezést vagy tényleg házhoz jönnek?

Ti mit csinálnátok ien helyzetbe?

Köszönöm ha válaszoltok fontos lenne !

2010. jan. 25. 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Külön értesítést nem kapsz.

A behajtó cég fog jelentkezni. Ha nem fizetsz nekik, bírósági úton végrehajtást fognak kérni ellened. Akkor azután jön a végrehajtó, és viszi a TV-t, meg az asztalt, széket...

2010. jan. 25. 20:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mit csinálnék? Hogy mit csináltam volna korábban, azt most hagyjuk, talán már Te is rájöttél, hogy máshogy kellett volna...

Én dolgoznék éjjel-nappal, eladnám amit csak tudok, hogy pénzhez jussak. Biztos nem várnék arra, hogy majdcsak lesz valahogy. Mert ez magától nem lesz így.

2010. jan. 25. 20:51
 3/12 JW ***** válasza:
Ha van munkád, próbáld meg minél előbb törleszteni őket, olyan áron hogy csak a legszükségesebb dolgokra adsz ki pénzt adott hónapban. Minél tovább húzod, annál nehezebb lesz. Illetve próbálj meg mind a 3 esetben segítséget kérni a hitelezőktől, írd le nekik milyen helyzetben vagy. Rengeteg magyar ember futott ezekbe bele sajnos...Nehéz és hosszú a kiút, de nem lehetetlen.
2010. jan. 25. 20:53
 4/12 A kérdező kommentje:

Van most munkám amiből próbálom törleszteni őket de egyre jobban elúszom ...

Tényleg van ilyen 2010-ben hogy jönnek csöngetnek és viszik a TV-t??? Ez elég ósdi dolog nem? Létezik még ilyen? És ha nem az enyém vagy ha nem engedem be őket?

2010. jan. 25. 21:09
 5/12 JW ***** válasza:
62%
Bizony viszik. Ne azon gondolkozz, hogy hogyan ne, hanem hogy hogyan igen!
2010. jan. 25. 21:18
 6/12 anonim válasza:
Ez nem úgy megy, hogy dolgozol és tudsz törleszteni!Halmozódni is fog!Ha nincs a neveden semmi, akkor is lesz tárgyalás és azt kell mondani, hogy te nem zárkódsz el a fizetéstől, csak nem tudsz fizetni és ajáljanak valami kedvező lehetőséget, ami neked is és a hitelezőnek is jó!
2010. jan. 26. 16:22
 7/12 A kérdező kommentje:
ez elég ijesztően hangzik ....
2010. jan. 26. 16:30
 8/12 JW ***** válasza:
Vedd komolyan, ha elhanyagolod, hamar milliókra rúg az adósság, mert itt jön be a kisbetűs rész. Szóval vedd fel a kapcsolatot a hitelezőkkel mielőbb!
2010. jan. 26. 18:19
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

Komolyan gondolod, hogy ezt meg lehet úszni?

Tényleg azon gondolkodj, hogy hogyan fizesd vissza, ne azon, hogy hogyan ne!!!

Tudnod kell, hogy ha nem fizetsz akkor már a büntetőkamat ketyeg a hiteleidre, a mobilszámládra, mindenre.

Nem ajándékba kaptad ezeket a szolgáltatóktól!

Az agyam eldurran ettől, hogy még Te vagy felháborodva, ha végrehajtanának!?

Hogy a fenébe lehet havi 50 ezret eltelefonálgatni amikor ennyi az adósság?!

2010. jan. 26. 20:00
 10/12 anonim válasza:

ne írjunk már ostobaságot! végrehajtásnál az első amiből megpróbál a végrehajtó tiltani, az a munkabér. ha nincs, ingatlanra ráterheli (illetve ez mindenképpen, biztosítékként akkor is, ha közbe tiltja). ha nincs akkor ingóság.

egyébként: kb. tehát félmillióval lógsz, ez nem nagy összeg, ha van ingatlanod, vegyél fel rá jelzálog alapú személyi kölcsönt, azt adnak BAR-osoknak (gondolom ezek után már az vagy, bár nem biztos. bármelyik bankfiókban meg tudják ezt nézni) is némely pénzintézetnél, ha van kezes. hitelközvetítők tudnak ebben segíteni.

2010. febr. 1. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!