A Fundamenta mennyi időn belül utalja a lakáshitel összegét?
Az a vevőd mobilbankárának kell tudni, hol tart pontosan most az ügylet. Nincs olyan, hogy "60 nap", hiszen minden ügylet más és más. Ez az átfutási idő kb akkor igaz, ha minden a normál átfutási időben megtörtént. Az átfutási időt befolyásolja, hogy minden szükséges dokumentum hiánytalanul bekerült-e időben a Fundához, az Értékbecslés is időben elkészült-e, illetve vannak-e nehezítő körülmények, pl a megvásárolandó ingatlan tehermentes, vagy terhelt-e, stb.
Ha a papírok nem kerültek be időben, vagy folyton hiánypótlások voltak, akkor több hónappal is is elcsúszhat a bírálati folyamat.
Mi most fogunk Fundamentás hitelt kérni, az ügyintéző szrt. biztos ami biztos alapon, ők az ügyvédeknek, akik az adásvételit írják, a megkötéstől számított 90 napot szoktak javasolni. 30 nap a hitelbírálat és ált. 30 nap a folyósítás is, de a folyósítás is elhúzódhat (önerő kifizetésének igazolása, értékbecslés, jelzálogbejegyzés,stb.), így a tuti a 60 nap, ez összesen 90!
Még azt is érdemes tisztázni, hogy nem naptári napokról, hanem munkanapokról van szó, ami nem mindegy
:((
Ez a helyzet most, sajnos épp ebben a cipőben járok, azért tudom.
Én augusztus végén adtam el a lakásomat (akkor írtuk alá a szerződést). A vevő, aki amúgy ügyvéd, a fundamentánál folyamodott lakáshitelért. Keres eleget, az ingatlan terheletlen volt, simán átment a hitelbírálaton. Gondolhatjátok, hogy minden papírt precízen előkészített, még a helyszínen lerendeztük az első két vételárrészletet és ezek igazolásait. Az ügyintéző akkor azt mondta neki, hogy papírforma szerint 90 nap, gyakorlatilag 2 hónap alatt leszokott zajlani.
Ma, 3 hónappal később még mindig nincs sehol a pénz. Ez a fundamenta. Amikor én vettem a lakást OTP-s hitelből, 2 hónapon belül költöztem. Leírom még egyszer, hogy Fundamenta lakáshitel, meg hogy lakáshitel Fundamentától, hogy a google könnyebben ideirányíthassa azt, aki a fundamentától akar fundamenta kölcsönt fundamenta módra felvenni.
ja, és fundamenta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!