Ez tényleg így van, ha nem bírom fizetni a hitelt?
Figyelt kérdés
3 éve vettem egy lakást. Becsületesen fizettem eddig. Most betegség, és baba miatt nem bírom fizetni. Bementem a bankba érdeklődni, h mi fog ezután történni. Azt mondták, hogy 3 hónap után elveszik a lakást, és Bár listára kerülök én is és az adóstárs is. Az okés hogy elveszítem az eddig befizetett 1.5 millió ft-ot, de akkor biztos nem marad fent tartozás? Időközben megnősültem, de a feleségem nevén nincs semmi. Ugye tőle akkor nem vonhatnak semmit? Az adóstárs meg munkanélküli, nem is volt még munkája.
2010. jan. 21. 14:50
1/8 anonim válasza:
Szerintem több lesz az mint 3hónap...inkább próbálj egyezkedni, ne vegyék már el. Vagy kérj segítséget, önkormányzat, bármi. Hitelkiváltás? Futamidő meghosszabbítás?
2010. jan. 21. 14:55
2/8 anonim válasza:
Vagy ha van rajta biztosítás, akkor a bank biztosítójával kell beszélni, vagy hosszabbítani kell a futamidőt
2010. jan. 21. 15:21
3/8 anonim válasza:
Ha a lakásod ára nem fedezi a hiteltartozásodat, akkor a különbözettel tartozni fogsz a banknak.
Ha lízingelted volna a lakást, akkor ez nem így volna, de mivel hitelt vettél fel amire a lakásod a fedezet, így a bank elsősorban pénzt vár tőled.
2010. jan. 21. 15:28
4/8 anonim válasza:
Jelenleg moratórium van az árverezésre, illetve a bankok kötelezték magukat, hogy minden egyes esetben megpróbálna kompromisszumot kötni az adóssal. Egyébként él a tőkemoratórium lehetőssége, amikor a hitel törlesztőrészletnél csak a kamatot kell törlesztened -azt hiszem 1 évig adják-, a tőketartozást nem. Meg lehet hosszabbítani a hitel futamidejét stb.. Jobban jársz, ha nem a fiókban érdeklődsz, hanem először a bank központi számán.
Szerencsétlen ügy, de vannak ideiglenes kisegítő lehetőségek.
2010. jan. 21. 22:55
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az az igazság, hogy nem is szeretném megtartani a lakást. Próbáltuk albérletbe kiadni, de ráfizettünk. Próbáltuk eladni, de senkinek nem kell. Annyi pénzünk meg nincs, hogy fizessük a hitelt meg a rezsit úgy, h közben üres. A bankban tényleg azt mondták hogy nem marad tartozás. Lakást elveszik, felkerülök a bár listára és ennyi. És két különbőző városban is megkérdeztem, hogy biztos hogy nem marad tartozás? Akkor mi lehet az igazság? Borzasztó hogy az ember nem tudja eldönteni kinek higyjen.
2010. jan. 22. 10:09
6/8 anonim válasza:
Szerintem először kérj halasztást a banknál. Kell, hogy adjanak.
Addig pedig próbálj meg vevőt szerezni rá, mert biztosan jobban jársz vele. Nézz utánna, hogy mennyi lehet a lakás értéke, mennyi lenne kifizetni a bankot...
2010. jan. 23. 16:31
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Próbáltuk eladni, de nem kell senkinek. Kis város.
2010. jan. 23. 20:33
8/8 anonim válasza:
Viszont a jelzálogteher menekülési értékre szól, vagyis a piaci árnál jóval alacsonyabb áron jutnak így a lakásodhoz. Szerintem próbálj tőkemoratóriumot, közben keres vevőt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!