Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet abból valami bajom hogy...

Lehet abból valami bajom hogy élő diákhitelem van a minimumot fizetem nem dolgozom, de közben az államkincstárba van több millióm állampapirba? Ugye ezt nem vehetik el ha a minimumot fizetem?

Figyelt kérdés
2014. szept. 13. 13:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ha csak a minimumot fizeted, azzal azt éred el, hogy nem csökken, sőt, nő a tartozásod. amíg törleszted az előírt minimumot, semmit nem vesznek el tőled, csak akkor ha nem fizetsz. egyébként hülyeséget csinálsz, mert inkább azon lennél, hogy előbb befizesd, és letudva a tartozás. így, minimálisan fizetve, nyugdíjas korodig nő a tartozásod.
2014. szept. 13. 13:13
 2/12 Koplárovics Béci ***** válasza:

Ha a kötlezőt kifizeted, akkor senki sem fogja kérdezni, hogy mit csinálsz a többi pénzeddel.

A diákhiteled kamata amúgy alacsonyabb, mint az állampapírod hozama? Mert ha nem, akkor ugye tudod, hogy a saját pénzed ellensége vagy?

2014. szept. 13. 13:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen de nyugdijas koromra meg elengedik hibába nő akármennyire s azt a havi 6 ezret meg nem megterhelő fizetnem olyan mint egy rezsiszamla. Már most 4 millió a tartozasom nem érné meg kifizetni . 10 millio benn a megtakim és házra gyűjtök. Inkább ezt tórlesztem minimummal mi a lakáshitel.
2014. szept. 13. 13:28
 4/12 A kérdező kommentje:
2. Nem mert elengedik ha elérem a nyugdíjkorhatárt bármekkorára nő a tartozás. De azért parázok nehogy mégis hozzányúljanak a pénzemhez.
2014. szept. 13. 13:30
 5/12 anonim ***** válasza:

"Nem mert elengedik ha elérem a nyugdíjkorhatárt bármekkorára nő a tartozás"

Ezt a marhaságot hol hallottad? Dehogy engedik el! Semmilyen hitel fizetés alól nem bújhatsz ki, csak ha meghalsz.

2014. szept. 13. 13:36
 6/12 A kérdező kommentje:
Benne van a szerződésben és ez mindenkinél egyforma mindenkinek elengedik ha eléri a nyugdíjkorhatárt és ha bármikor meghal nem is lehet örökölni.
2014. szept. 13. 13:39
 7/12 Koplárovics Béci ***** válasza:

"azt a havi 6 ezret meg nem megterhelő "

Akkor rosszul tudod a törlesztési kötelezettséget. Az első két évben a két évvel korábbi bruttó minimálbér 6%-át kell fizetned havonta. Ez rendben, jelenleg tehát a két évvel ezelőtti 93000-nek a 6%-át, nem is egész 6000-et fizetsz. A két év után viszont a két évvel korábbi bruttó adózott átlagjövedelmed 6%-át kell fizetned (de legalább a két évvel korábbi minimálbér 6%-át). Szóval ez a 6000 nem lesz mindig 6000...

"Ezt a marhaságot hol hallottad? Dehogy engedik el! Semmilyen hitel fizetés alól nem bújhatsz ki, csak ha meghalsz."

A DH ebből a szempontból (is) egy kicsit más.

2014. szept. 13. 13:50
 8/12 A kérdező kommentje:
Nincs jövedelmem nem is lesz
2014. szept. 13. 22:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Az lehet hogy szerinted még nyugdíjas korodig nem lesz jövedelmed, de egyrészt ezt biztosra nem tudhatod, másrészt ha van 10 millád (remélhetőleg később többed) megtakarítva, veszel belőle házat, fizeted a diákhitelt a minimummal (és gondolom a tb-re is befizeted a kötelező minimumot) + ha szerényen is de eszel, iszol, megélsz, azt ne gondold hogy előbb-utóbb nem tűnik fel a nav-nak ez a mutatvány. Tehát nem a diákhitel központ fog zargatni hanem a nav.
2014. szept. 15. 13:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyébként nekem is volt tartozásom és előtörlesztéssel egészen hamar megszabadultam tőle, havi +10 et fizettem.
2014. szept. 15. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!