Havi 200-250ezret tudok félre tenni külföldi munkával. Te mibe fektetnél be ennyi pénzt?
Én is olyan helyzetben vagyok mint te. Külföldön dolgozom már két éve és nagyobb összeget félre tudok tenni havonta.
Én befektetési jegyekbe, állampapírba és kamatozó kincstárjegybe raktam a pénzem.
Befektetési jegynél nekem az OTP Optima van, ide folyamatosan rakhatsz be pénzt és bármikor ki is veheted.
itt olvashatsz róla bővebben: [link]
A kamatozó kincstárjegy fix kamatozású és egy évig nem nyúlhatsz hozzá. Amikor én vettem (fél éve) 3,5% kamat volt rá, jelenleg csak 2,5%
Prémium magyar államkötvény jelenleg 4,7% kamat van rá és 2 év 10 hónapig nem nyúlhatsz hozzá
Ha házra gyűjtesz akkor van egy jó lehetőség. Ha érdekel azt is le tudom írni.
Ha lakásra is gyűjtesz akkor érdemes volna neked lakástakarék pénztárat nyitni.
Én a te helyedben nyitnék vagy ötöt, ha van ennyi személy a családban akinek a nevére lehet (nagyszülők, szülők, testvérek) és ezeket fizetném havi 20 ezer forintosával, ami 5 esetében 100 ezer forint.
Erre az állam ad évente 72 ezer forint állami támogatást és 3%-ot kamatozik évente.
A legrövidebb futamidő 3 év 9 hónap és 3 hónap a kifizetés. Ezalatt a négy év alatt 14%-ot kamatozik a pénzed.
Öt számla esetén 3év 9 hónap alatt a befizetésed 4,5 millió. Erre az állami támogatás és kamat 1,7 millió forint, tehát a lejárat végén 1,7 millió forinttal nő a pénzed. Szerintem ez most a legjobb ajánlat és kockázatmentesen.
Most három helyen lehet lakástakarékot kötni. Az Otp-nél, a fundamentánál és az AXA-nál ha jól tudom.
Mindenképpen olyat válasszál ahol 3% kamatot adnak.
Én az Otp-t választanám, ott is a hozam plus-ot.
Csak akkor nyiss ilyen számlát, ha 4 év múlva tervesel lakást venni vagy esedées valami felújtás, mert minnél tovább fizeted annál kisebb a kamat.
Itt tudsz olvasni róla bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!