Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Havi 200-250ezret tudok félre...

Havi 200-250ezret tudok félre tenni külföldi munkával. Te mibe fektetnél be ennyi pénzt?

Figyelt kérdés
2014. szept. 10. 10:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
havonta
2014. szept. 10. 10:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Hány év múlva volna szükséged a pénzre?
2014. szept. 10. 10:14
 3/11 A kérdező kommentje:
2-3 évig biztos csak gyűjteni fogom. De olyan valami kellene amibe havonta tudom bele rakni és közben kamatozik...
2014. szept. 11. 03:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Én is olyan helyzetben vagyok mint te. Külföldön dolgozom már két éve és nagyobb összeget félre tudok tenni havonta.

Én befektetési jegyekbe, állampapírba és kamatozó kincstárjegybe raktam a pénzem.

Befektetési jegynél nekem az OTP Optima van, ide folyamatosan rakhatsz be pénzt és bármikor ki is veheted.

itt olvashatsz róla bővebben: [link]

A kamatozó kincstárjegy fix kamatozású és egy évig nem nyúlhatsz hozzá. Amikor én vettem (fél éve) 3,5% kamat volt rá, jelenleg csak 2,5%

Prémium magyar államkötvény jelenleg 4,7% kamat van rá és 2 év 10 hónapig nem nyúlhatsz hozzá

Ha házra gyűjtesz akkor van egy jó lehetőség. Ha érdekel azt is le tudom írni.

2014. szept. 11. 07:57
 5/11 anonim válasza:
Veterán autóba. Ha jó típust fogsz ki, akkor jelentősen nőhet az értéke (pl. a Fiat 125-ösök ára az elmúlt 5-6 évnen a 10x-esére nőtt). Mondjuk ezeket tárolni is kell valahol. Na ez volt az autób*zi énem álláspontja. Amúgy állampapírba, ahogy az előttem álló írta, ha tényleg nem kell még vagy 3 évig.
2014. szept. 11. 22:29
 6/11 A kérdező kommentje:
èrdekel a házas lehetőseg is! A veterán autokhoz nem értek. Köszönöm a fáradtságot hogy írtatok!
2014. szept. 12. 14:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha lakásra is gyűjtesz akkor érdemes volna neked lakástakarék pénztárat nyitni.

Én a te helyedben nyitnék vagy ötöt, ha van ennyi személy a családban akinek a nevére lehet (nagyszülők, szülők, testvérek) és ezeket fizetném havi 20 ezer forintosával, ami 5 esetében 100 ezer forint.

Erre az állam ad évente 72 ezer forint állami támogatást és 3%-ot kamatozik évente.

A legrövidebb futamidő 3 év 9 hónap és 3 hónap a kifizetés. Ezalatt a négy év alatt 14%-ot kamatozik a pénzed.

Öt számla esetén 3év 9 hónap alatt a befizetésed 4,5 millió. Erre az állami támogatás és kamat 1,7 millió forint, tehát a lejárat végén 1,7 millió forinttal nő a pénzed. Szerintem ez most a legjobb ajánlat és kockázatmentesen.

Most három helyen lehet lakástakarékot kötni. Az Otp-nél, a fundamentánál és az AXA-nál ha jól tudom.

Mindenképpen olyat válasszál ahol 3% kamatot adnak.

Én az Otp-t választanám, ott is a hozam plus-ot.

Csak akkor nyiss ilyen számlát, ha 4 év múlva tervesel lakást venni vagy esedées valami felújtás, mert minnél tovább fizeted annál kisebb a kamat.

Itt tudsz olvasni róla bővebben: [link]

2014. szept. 12. 15:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Németországban a Sparkasse banknak van hároméves futamidejű takarékbetétje, aminek nagyon jó a kamata.
2014. szept. 14. 14:42
 9/11 A kérdező kommentje:
Elnézést hogy csak most reagálok a levelekre. A bankok kilőve 4-5%-os kamattal nem éri meg foglalkozni. 1 millio kamatozna kb 30-40ezret egy évben, akkor mindegy ha marad euroban annyit romlik a forint is... A lakástakarékpénztár már jobbnak látszik. Én a fundamentát nézegettem mert végül is az ingatlan mindig jó befektetés. Jöhetnek még ötletek! :)
2014. szept. 15. 02:20
 10/11 anonim válasza:
En is hasonlo helyzetben vagyok es egy jo kis portfoliot epitettem fel par ev alatt, ez meg mindig folyamatban van. Nagyon fontos a diverzifikacio.. Különbözö kockazati kitettsegü befekteteseket inditottam, ami együtt nagyon jol müködik. Ha több tapasztalatot szeretnel, küld egy mailt privatban..
2014. szept. 15. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!