Ha lakáshitelre, vettem egy ingatlant. Tudok rá felvenni jelzáloghitelt?
Figyelt kérdés
Ha kellő mennyiségű önerőm megvan. Egy újabb lakást szeretnék vásárolni.
Mert gondolom lakáshitel csak egy lehet az ember nevén.
2014. szept. 9. 05:34
1/2 anonim válasza:
Olyan mennyiségű lakáshiteled lehet (darabszám nem számít), amennyit a jövedelmed és az önerőd a bank hitelbírálati szabályai szerint megenged, tehát több lakásod is lehet hitelből (nekem pl van olyan ügyfelem, akinek már 5 hiteles lakása van, igaz a jövedelme millió fölötti)
2/2 anonim válasza:
Ha a jövedelmed bírja, annyi hitelt veszel fel, amennyit akarsz!
Viszont arra az ingatlanra amit hitelből vettél, arra már másik hitel nem nagyon tudsz felvenni. Hacsak nem kiváltod vele az előzőt.
Ugyanis a hitel felvételkor megállapítják az ingatlan hitelbiztosítéki értékét! Vagyis azt a maximális összeget, amennyit az adott ingatlanra igényelhetsz!
Egyébként a "lakáshitelek" (nem tudom mit értesz rajta pontosan, lakáscélú hitelt???) minden esetben jelzáloghitelek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!