Megbántad, hogy vettél fel diákhitelt?
Nem bantam meg.
1,7M vettem fel es 2,3M-nal kezdtem el torleszteni.
Egyetem elvezgeze utan 1 evvel mar 250K huf -ot kerestem nettoba, szoval szerintem megerte.
A nyugdíjra építő koncepció baromság, hiszen akkor egész életedre nem dolgozhatsz, nem vállalkozhatsz, csak ülsz és várod a feloldozó nyugdíjat.
Ugyanis ha csak a minimális havi 6000-et vesszük, az 10 év múlva több mint 10 000 lesz, 20 év múlva még több. Ha most vagy 35 éves, még 40 év a nyugdíjig (minimum, ha egyáltalán lesz 40 év múlva nyugdíj). És nem dolgozol, mert akkor ott a bukta a fizumegvonással. Szóval munkanélküliként élsz még 40 évet, nyugdíjad szinte semmi nem lesz.
40 év x 12 hónap = 480 hónap. Vegyük az elköv. évek minimális részletét 12 000-nek (ennél lehet, több is lesz, 4 éve még 4000 volt).
Az kb 5.76 millió Ft kamatmentesen. Ennyit fizetsz ki.
Ha 1-3 millióval tartozol és 40 alatt vagy, akkor nagyon megéri törleszteni (de gyorsan). Menj ki nyugatra ha itt nem kapsz melót.
De ne törlessz, ha:
- erős dohányos vagy, sokat drogozol/iszol, sok rákos volt a családodban, szereted az extrém sportokat, bátran motorozol, szeretnél öngyilkos lenni, effélék.
Szóljon, ha valaki szerint rosszul számoltam.
Aki pedig még nem vette fel, az NAGYON gondolja meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!