Szeretnék bankszámlát nyitni, de csak azért hogy tudjak utalni (vatera, teszvesz stb. ). Az OTP, CIB, K&H, Erste közül melyik a legolcsóbb?
Figyelt kérdés
30 éves vagyok egyébként, és a számlán nem igazán szeretnék nagyobb összeget tartani.2010. jan. 18. 15:02
1/11 anonim válasza:
Olvasd el a kondíciós listákat. Hasonlítsd össze őket.
Bár alapból az OTP-t felejtsd el, nagyon drága!
2/11 anonim válasza:
nekem raiffeisen van, sztem az sem vészes, cib- az ne legyen, arról nem sok jót mondanak. viszont sztem még az otp-sem rossz.
3/11 A kérdező kommentje:
Régebben OTP-s voltam és havonta a semmiért fizettem 500FT-okat.
2010. jan. 18. 15:18
4/11 anonim válasza:
Nekem CIB számlám van és semmi gondom vele, nem drága. Igaz, én még diák vagyok, így diák számlám van.
5/11 anonim válasza:
Nem írtad mennyit tranzaktálnál, pl. Raiffeisennél havi 700-ért ingyen utalhatsz korlátlanul, de a Citibanknak is van hasonló csomagja (csak oda kell, hogy utalás érkezzen). Én is azt javasolnám, hogy gondold át havi szinten milyen tranzakcióid lesznek és azt vesd össze különböző bankok havidíj vs. utalási költségeivel.
6/11 A kérdező kommentje:
Nem sokat, max 5-6 ezer ft-ot havi 3-4 alkalommal.
2010. jan. 21. 14:09
7/11 anonim válasza:
Akkor nagy különbség nincs a bankok között. Nézd meg a minimális utalási díjakat (párezres tételeknél mindegy a %-os díj) és a havidíjat. Raiffeisen, Unicredit sok helyen van (ez sem utolsó szempont ügyintézést illetően) és van ilyen csomagjuk (biztos más banknak is van, de én ezeket ismerem).
8/11 anonim válasza:
AXA a legolcsóbb, nekem nagyon bevált. Viszont kb. 1 hónap, amíg minden elrendeződik. Itt nincs havi díj, ingyenes utalás a neten, magas a kamat, legolcsóbb VISA kártya, legolcsóbb külföldi pénzfelvét. Mellette meg van egy Raiffeisen bázis díjcsomagom, ha valami olyan dolog esik be, amihez jó közvetlen bankdiók.
9/11 anonim válasza:
Én kicsit értek hozzá a munkámból kifolyólag, OTP a legdrágább, a Raiffaisen és a Budapest Bank nagyon pofátlan, ERste-t is meguntam és én a CIBnél kötöttem ki, és elégedett vagyok
10/11 anonim válasza:
AXA - számlanyitási díj van, de utána nem vonnak semmit: nincs kártyahasználati, számlavezetési, átutalási díj, egyedül a készpénzfelvét kerül többe, mint máshol, de ha csak utalásra használnád, ez a legjobb. Biztonságos internetbank, és VISA kártyát kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!