Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Házat szeretnénk venni....

Házat szeretnénk venni. Minden ezzel kapcsolatos megoldás érdekelne. Milyen lehetőségeink vannak?

Figyelt kérdés
Fiatalok vagyunk, van egy 1 éves kislányunk. Párom dolgozik, én jelenleg még gyeden vagyok. Van itt valaki aki naprakész ezügyben?
2010. jan. 18. 13:21
 1/9 anonim válasza:

Kicsit bővebben, mire vagy kiváncsi.

Gondolom, ha lenne rá 100%-ban keret, nem lenne kérdés.

Hitel? Szocpol?

2010. jan. 18. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, hol. Mennyi megtakarításotok van? Mennyi hitelt szeretnétek?
2010. jan. 18. 13:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Ózd környékén szeretnénk egy 2 szobás családi házat. Megtakarításunk nem sok van. Minden lehetőség érdekelne. Na meg az is hogy ezeket a lehetőségeket össze lehet-e vonni. Létezik még olyan hogy fészekrakó hitel??? A szocpolnak mi a feltétele? Megnéztem már a neten sok dolgot, de nekem hétköznapi nyelven kéne, amit a kisember is megért. :))) Van egy nehezítő körülmény is sajnos: autó hitel. De ha minden kötél szakad az autó megy. Köszönöm a válaszokat!
2010. jan. 18. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom a szocpolt már eltörölték. A fészekrakóról ezt találtam:

A fészekrakó hitel a fiatalok lakáshoz jutását könnyítendő, egy "fészekrakó program", amely állami kezességvállalással teszi elérhetővé az első lakás megszerzését. Olyan 35 éven aluli házaspárok és élettársak, valamint gyermeküket egyedül nevelő szülők élhetnek ezzel a lehetőséggel, akiknek lakásuk és elegendő megtakarításuk még nincs, viszont van annyi jövedelmük, hogy a felvett hitelt törleszteni tudják.

kezesség fejében garanciadíjat kell fizetni a hitelfelvételkor, ami a hitelösszeg 2%-a. A kölcsön új, illetve használt lakás vásárlásához egyaránt igényelhető lesz. A garancia lehetővé teszi, hogy a lakás árának vagy az építési költségnek akár a 80-90 százalékára vegyenek fel hitelt a fiatalok. A fővárosi és a megyei jogú városokban megszerzendő ingatlan ára használt lakás esetén maximum 12, új lakásnál 15 millió forint lehet, más településeken pedig 8, illetve 12 millió forint. Forint és deviza alapon is igényelhető. A törvény előírja, hogy a fészekrakó hitelek Teljes Hiteldíj Mutatójának alacsonyabbnak kell lenni, mint az adott bank többi lakáscélú hitele esetén.

2010. jan. 18. 16:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ennek utána fogok járni!!
2010. jan. 18. 17:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Szánj rá egy napot, járd végig a környékbeli bankokat. Ahol szimpatikus a bank és hozzáértőnek tűnik az ügyintéző, azt választd! És nagy ívben kerüld a hitelközvetítőket!
2010. jan. 18. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindenféle támogatás kizárólag csak új lakás vásárlására, építésére jár.

Minimális önerővel csak úgy van lehetőséged hitelhez jutni, ha nagyon jó hitelminősítést kapsz (magas, leigazolható, bankszámlára érkező jövedelem, kevés teher, kevés eltartott, stb, stb...), vagy hozol plusz fedezetet.

Van még egyéb lehetőség is, de azt csak privátban írnám le.

2010. jan. 18. 23:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzá szólónak!!! Nyugodtan küldj privit!

Hát nem tudom mennyi az esélyünk, de remélem valamit sikerül kitalálnunk, mert én nagyon szeretnék teljesen független lenni és csak a kis családommal együtt élni. Remélem van valami megoldás. Az a baj, hogy van egy autó hitelünk, de már tervezzük, hogy attól megszabadulunk. Csak ez sem egyszerű.

2010. jan. 19. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Aha, szóval pénzetek nincs, tulajdonotok nincs, csak a férjed dolgozik és van egy gyereketek.

Mivel nincs megtakarításotok így feltételezem nem nettó 1.000.000-t keres a férjed.

Ráadásként egy hiteles autó...

Ezt felejtsd el szerintem, bank így nem fog adni hitelt.

2010. aug. 29. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!