OTP bankkártyadíj jogos?

Figyelt kérdés

Most márciusban lettem 24 éves és a junior számlámat automatikusan átrakták JUMP-ra.

1 hónapja kaptam új kártyát mivel a régi 2014/08-ig volt érvényes. Most meg 3605 Ft-ot vontak le éves kártyadíj címén.

De az első év nem ingyenes? Ők hibáztak?

2014. aug. 30. 20:03
 1/5 belapus ***** válasza:
67%

Az ingyenesség nincs törvényileg előírva, csak az adott bankon múlik, hogy a kártyadíjat áthárítja-e az igénylőre vagy magára vállalja.

Az OTP honlapján meg kellene nézni az adott számlára vonatkozó ÁSZF-et.

2014. aug. 30. 20:19
 2/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem az első kártyád, tehát jogos. A 0Ft első éves kártyadíj új ügyfelekre vonatkozik, neked csak változott a számlacsomagod.
2014. aug. 30. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első évben 0 ft. Tehát utána már mindig van kártyadíj.

Attól, hogy a JUMP-ba kerültél, a JUMP-ban új vagy, még nem vagy új ügyfél.

Szerintem a Juniornál is volt kártyadíj a második évtől kezdve, nem?

Legalább három éve vagy ügyfél (a kártya érvényességi idejéből látszik), tehát minimum kétszer már terheltek éves kártyadíjat. Tavaly és tavalyelőtt.

Igaz, hogy ha Junior volt, akkor nyilván kevesebb volt a díj.

2014. szept. 1. 15:58
 4/5 A kérdező kommentje:

Szóval akkor jogos. Oké.

Csak azért kérdeztem, mert volt aki azt mondta, hogy ilyenkor is jár az első évre a 0 Ft-os kártyadíj.

2014. szept. 1. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy ha valaki a kártyaszerződést felmondja (nem a számlát) és utána újat igényel akkor vajon jár-e.

Nem biztos.

Az általad leírt esetben viszont biztos, hogy nem.

2014. szept. 2. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!