Jogos e a banki koveteles? Sajnos meg mindig letezo reifaisen-es szamlamat a bank minuszba tette.
Ahogy az első írja, jogos a banknak ez a gyakorlata, így egy esetleges bírósági pert (perköltségestől) 99,99%-os valószínűséggel elbuknál. Az más dolog, hogy ez mennyire etikus...
Még régen én is jártam hasonlóan (másik banknál), hogy egy nem használt számlán hagytam pár száz forintot, majd 2-3 hónap múlva eszembe jutott, hogy inkább megszüntetem, de már akkor -5000 Ft volt rajta, amit ki kellett fizetnem. Mert ott még a negatív egyenleget folyószámlahitelként is értelmezték, így elkezdtek kamatot is pakolni rá, szerencse, hogy hamar észrevettem.
Szóval a tanulság, hogy "számlát nem hagyunk hátra", mert akár egy év alatt is rengeteget lehet bukni.
Ha a mostani -60000 Ft-ot nem fizeted ki, akkor nemsokára mínusz 200-300ezer lesz, amit majd átadnak egy behajtócégnek, aki szépen apránként letiltja a fizetésedből. Vagyis akármennyire is igazságtalannak érzed a helyzetet, akkor jársz a legjobban, ha minél hamarabb fizetsz, mert ez csak egyre rosszabb lesz.
Napi 500 ft? Inkább havi.
Illetve mivel mínuszba mentél büntetőkamat.
De akkor is elég durva összeg jött ki. Kártyaszerződést megszüntetted? Ha a kártyát visszaadtad akkor nyilván igen.
Valamilyen nem ingyenes szolgáltatás nem maradt meg? Lehet, hogy annak a havi díjait is vonták.
Sajnos ha nem kértél havi kivonatot, akkor nem kötelesek küldeni.
Bármekkora teher is, minél hamarabb rendezd, mert csak rosszabb lesz.
Inkább magánszemélytől kérj kölcsönt, ha lehetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!