Csak szerintem rablás, amit az Erste Bank csinált?
A mai világban a helyedben nem tartanék otthon milliókat. Ha kamatot nem is nagyon adnak már a pénzedre, vagyonvédelmi szempontokból azért még mindig ezerszer jobb a bank, mint a párnaciha.
Kösz a válaszokat! Igen én sem szívesen tartom itthon, pont ezért vagyok képtelen elviselni ezt,hogy akármennyit lenyúlhatnak és mellé még vigyorognak is. Talán az lenne a megoldás,ha lenne valami állami tulajdonban lévő bank , ezeket meg visszazavarnák oda ahonnan jöttek.. És nem kéne 4500-öt a banknak fizetni meg 4.400-et az államnak. Mert mindenki lopni akar kicsit a más pénzéből..
Jah és még egyet ki is hagytam.. aznap mikor vettem fel a pénzt , telebankon akartam kérdezni 1-2 dolgot , ahol ide oda kapcsolgattak és 5 perc alatt lement 900 ft-om , úgy,hogy választ sem kaptam a kérdésemre..
Nem értem, miért kell annyira kiakadni, hogy ilyen összegű kp felvételnél egy ilyen 1% körüli jutalékot levonnak.
Rengeteg előnye van annak, hogy bankban tartod a pénzed, csak ezt a magyarok nem tudják elfogadni, és a kormány is mostanában ezt tolja. Mint ahogy az is folyik a csapból, hogy szemét multik, ez a kérdező hozzáállásán is meglátszik. (Ki akar lopni a pénzedből? Képzavarban vagy.)
Aki meg otthon akar gyűjteni milliókat házra, annak csak gratulálni tudok. Jó napja lesz a betörőknek. Meg sok sikert az átváltáshoz, amikor az MNB kiadja az új bankjegyeket (ami nemsokára aktuális lesz).
Amikor megnyitottad a számládat, megismerted és elfogadtan a kondíciókat. A lopás az lenne, ha a tudtodon kívül pénzt vonogatnának le (ami szintén előfordult már bankkal, akkor meg is érteném a kiakadást, de ez most nem az). Ha időközben változnak a szerződési feltételek, megteheted, hogy mindenféle pluszköltség nélkül otthagyod őket.
Másrészt pedig, ez olyan, mintha 7500 forint felvételekor 89 forint díjat számolnának fel. Ez egy teljesen normális összeg. A bankoknak is kezelniük kell a készpénzt, ami drága a magas biztonsági költségek miatt. Másrészt ugye a tranzakciós illeték ennek kb. 50%-a. Ami megy a kormányhoz, hogy újabb falusi stadiont építhessenek.
De amúgy komolyan, mit tartanál elfogadhatónak? Ha csak a tranzakciós adó lenne rajta, akkor is ezres nagyságrend.
Értem, hogy nem érdekel a politika, de akkor ezek szerint ez politikától függetlenül ez az általános hozzáállás. Nem csak a tiéd, van elvetemültebb: most komolyan, aki a házra valót havi 150 ezrekből otthon a párna alatt gyűjti, az mennyire 100-as? És az miért törvényszerű, hogy egy ház árát készpénzben kell fizetni? És ha teszem azt, x év múlva felveszel 20 milliót, melynek 1%-os költséggel számolva a díja 200 ezer forint lesz, akkor azzal mennyit nyertél? Mert még az alacsony kamatok mellett is elérhető ennél nagyobb hozam évek alatt. Nem is beszélve a kockázatról, ugyanis szerintem 1%-nál nagyobb eséllyel törnek be egy átlagos magyar lakásba. Illetve épp ma volt olvasható a hír, hogy új bankjegyek bevezetését tervezik. Akkor vicces lesz az MNB-be járni a 20 ezresekkel megpakolt bőröndökkel...
Jól van, látom, veled értelmesen beszélni nem lehet, mert ugyanazt harsogod. Most ki vagy akadva, hogy nem ugyanaz a véleménye mindenkinek, mint a tiéd.
Ha szerinted 2 db húszezresre ugyanakkora a biztonsági kockázat, mint 100-ra, akkor nincs is miről beszélni. Akkor oldd meg magadnak a pénzkezelést, senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy bankban tartsd a pénzt. Aztán ne lepődj meg, ha eltűnik a párna alól.
De milyen biztonsági kockázat?? Ha kirabolnák,rohadtul nem fizetné ki nekem azt senki,max az állam. Addig meg ők használják
vígan használják mindenkinek a pénzét. Szóval ne állítsuk már be úgy,hogy még őket kelljen sajnálni,mert éjjel nappal azon aggódnak,hogy nehogy eltűnjön a pénz, maximum azért mert az nekik is rossz lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!