Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáshitel igényléstől elállás...

Lakáshitel igényléstől elálláskor akkor is ki kellene fizetnem az akciós djíjakat, ha a végleges ajánlatnak köze sincs ahhoz, amire én beadtam az igénylést?

Figyelt kérdés
Beadtam egy lakáshitel igénylést az OTP-hez, azért annyit és arra, mert a hiteltanácsadó ennél az összegnél mondta biztosra, hogy átmegy. A csaj jól elhúzta az időt, de végül meglett a bírálat, és csodák csodája, nem ment át az összeg, csak kb. 1 millióval kevesebb, állítólag azért, mert az értékbecslő alábecsülte az ingatlant (viszont az érdekesség kedvéért, a törlesztőrészlet, az feljebb ment). Mondom ez nagyszerű, de mégis miből fizessem ki a különbözetet? Hát, vegyek fel személyi hitelt, vagy fizessem vissza az akciós díjakat, amit az OTP elengedett, cca. 150 ezer huf értékben. A kérdésem: mivel gyakorlatilag semmi köze az éles ajánlatnak ahhoz, amit én aláírtam, és az eredeti igénylést minden további nélkül hajlandó lennék aláírni, valóban követelhetik-e rajtam ezeket a tételeket? Ha igen, hol tudom őket feljelenteni, ugyanis úgy érzem, hogy abszolút pofátlanul próbálnak meg belerángatni egy erősen előnytelen szerződésbe, és talán az sem véletlen, hogy ezzel megvárták az utolsó utáni pillanatot.

2014. aug. 20. 13:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem, mi alapján jött össze a 150E Ft "akciós díj", amit követelnek rajtad?

Az OTP-nél úgy néz ki egy lakáshitel igénylés, hogy beadod a komplett hitelkérelmi csomagot az Adásvételi szerződéssel együtt, majd kimegy az értékbecslő. A becslés a díja 30.000Ft+ a tullap takarnet díja 3000Ft, de ha megvalósul a hitel, akkor ezt az összeget visszakapod. Gyakorlatilag csak ezt a két összeget bukod, ha nem kéred a hitelt, de eszedbe ne jusson 1M Ft személyi kölcsönt igényelni!

A magasabb kamat sajnos lehet igaz, mert az OTP-ben "kockázati" árazású a piaci lakáshitel, így ha a minősítésed gyengébb lett, mint amit előzőleg kalkuláltatok, akkor magasabb lett a kamat is.

Írd le pontosan, mennyi a vételár, hol van az ingatlan, mennyi az önerőd, mennyi a jövedelmed, hány éves vagy, van-e meglévő hiteled, van-e adóstársad? Ezekből már kb meg tudom mondani, más bankban mik az esélyeid, de ennél többet is tudok segíteni, ha megkérsz.

2014. aug. 20. 17:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Ügyintézési díj 4510 ft, fedezet kezelési díj 12600 ft, hitelbiztosítéki díj megállapítása 30 000 ft, hitelkeret beállítási jutalék 100 000 ft, ebből jön össze a 150e, és van egy olyan kitétel, hogy ha az ügyfél a kölcsön igénybevételéről lemond, vagy a folyósítás nem kezdődik meg, köteles visszafizetni a fel nem számított díjakat. Szerinted ez szabályos így?

A többiről írok privátot, ha adsz egy mailcímet.

2014. aug. 21. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Amíg nem írod alá a kölcsönszerződést, nem számolhat fel az OTP fedezet kezelési díjat és 1% hitelkeret beállítási jutalékot sem, tehát csak a becslés és a takarnet díját buknád el, ha elállsz a hiteligényléstől.

Ide nem szeretnék email címet leírni, de privátban ettől még írhatsz, oda meg tudom adni.

2014. aug. 21. 10:59
 4/4 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

a tulajdoni lap és a becslés díja az, amit ebben az esetben elbuktál.

A többi díj, csak szerződéskötést követően merül fel.

2014. szept. 15. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!