Mit lehet tenni ilyenkor? Lizingelt autó kölcsönadása?
Figyelt kérdés
Az alábbi helyzetben mit tudok tenni?Lizingelt autómat kölcsönadtam határozatlan idejű szerődésre annak fejében,hogy fizetik a hitelt azonban a hitel fizetése nem történt meg.Az autót vissza akartam kérni,de arra hivatkozik az illető,hogy ellopták.Feljelentettem rendőrségen egy meggondolatlan döntésemben elfaxoltam a kölcsönadási szerződést a banknak aki pedig feljelentett engem sikkasztásért, és egy összegben követeli a pénzt.Nevemen nincs semmi amit el tudnának árverezni.Milyen kiszabott büntetés várható rám?Az autóra mennyi esély van,hogy visszaszerezhetem?2014. aug. 13. 21:12
1/2 anonim válasza:
Te is meg a jofej ismerosod is mehettek a sittre. Az auto reg nincs meg, valoszinuleg Ukrajnaban vagy epp egy bontoban vegezte. Oszinten szolva meg csak sajnalni sem tudlak, tipikus balf**z biztositasi csalassal probalkoztal, nem jott be.
2/2 anonim válasza:
A hitelt nem tudod átruházni senkire, semmilyen szerződéssel a bank engedélye nélkül. Azaz ez még mindig a te felelősséged.
A lízingelt autó bérbeadásához nem értek, de mivel a lízing lényege, hogy az autó nem kerül a tulajdonodba, hanem végig a banké, nem hiszem, hogy csak úgy oda tudnád passzolni másnak.
Még egyszer: az autó nem a tiéd. Nem te fogod visszaszerezni, hanem a bank.
Szerencsére már van feljelentés is, úgyhogy legalább minden tisztázódik, az autó holléte is. Ettől persze te valószínűleg még nem leszel boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!