Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyibe kerül különböző...

Mennyibe kerül különböző bankokban 9 millió forint készpénzben való felvétele?

Figyelt kérdés
Lakást adok el. Én inkább készpénzben szeretném a vételárat megkapni, de a vevő inkább utalna, avval az indokkal hogy drága lenne annyi pénzt kivenni. Nos, mennyibe is kerülne nekik? Nem tudom melyik banknál vannak.
2014. aug. 5. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van, akár 50ezerbe is belekerülhet 9 milliót felvenni, nem is beszélve a veszélyről, hogy nagy mennyiségű készpénzt kell magánál tartania.
2014. aug. 5. 09:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyósoméknál is szóba került lakásvásárlásnál, hogy fel kellene venniük készpénzben 8 milliót. Nos, az ő számlacsomagjuknál ez több, mint 100 ezer plusz lett volna...

Miért lenne neked jobb készpénzben, mint ha utalva megkapod? Őszintén nem értem...

2014. aug. 5. 09:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi pénzt utalni kell, minden szempontból.

Az 50 ezer inkább a minimum a 0,6%-os adó miatt.

2014. aug. 5. 09:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Elutalja neked, te meg utána azt csinálsz vele amit akarsz. Pl. felveszed készpénzben. Én sem fizetnék ki 1 milliónál nagyobb összeget készpénzben.
2014. aug. 5. 09:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért nem jó az eladónak az átutalás...velem is ezt akarta játszani az eladó mikor vettem a lakást de kategorikusan elutasítottam, nem is a költsége miatt inkább a veszély...A szerződést úgy írtuk meg hogy az átutalást követő három napon belül ha megjelenik a számláján a pénz akkor lép csak életbe a szerződés, így elfogadta az átutalásos fizetést. Természetesen ügyvéd írta a szerződést és természetesen már másnap a számláján volt a pénz. Szerintem ne stresszeld őket ilyenekkel, inkább örülj hogy el tudtad adni a lakásod, sokan cserélnének veled.
2014. aug. 5. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Én fel is ajánlottam az eladónak hogy jöjjön be velem egy bankfiókba és ott előtte írom alá az átutalási megbízást, amit az ügyintéző fog végrehajtani így azonnal kap egy papírt arról hogy a számlájára elindult a pénz. Azon a papíron aláírás és banki pecsét van, mindkét félnek biztonságos! Végül nem igényelte ezt a lehetőséget és internetbankon meg tudtam csinálni a tranzakciót.
2014. aug. 5. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!